Lions-medlemmene i Stjørdal er stolt av det de bidrar med overfor ungdom gjennom tulipanaksjonen.

Flere skoler og barnehager har tatt imot undervisningsopplegget «Det er mitt valg», et langsiktig undervisningsprogram som har som formål å gi barn og unge trygghet og kompetanse til å ta selvstendige valg.

«Mitt valg»

Lions lokalt i Stjørdal ivrer for saken.

Gunvor Saur i Lions Varnes forteller om gode tilbakemeldinger fra skoler og oppvekstsenter som har gått inn på avtalen. I år har Elvran oppvekstsenter hatt kurs i «Mitt valg» og i fjor hadde Hegra ungdomsskole besøk.

Ønsket i Meråker

– Nå har vi blitt kontaktet av to barnehager i Meråker som ønsker kurs. Det er ingen Lions-gruppe i Meråker, men vi vil se på om ikke vi kan si ja likevel, forteller Jourulf Holiløkk i Lions Stjørdal.

– Vi håper folk viser giverglede. Dette er en langsiktig satsing fra Lions side, og en landsdekkende, årlig, aksjon. Ikke bare en happening, sier lionspresident Olaf Aarre. Han forteller at i år får givere mulighet til å betale med Vipps.

Ikke bare tulipaner

Lørdag er Lions igjen ute med sine tulipaner, som folk kan kjøpe for å bidra til nye kurs for unge i Stjørdal. 70 – 75 lionsmedlemmer deltar i innsamlingen. De blir å treffe over hele kommunen fredag og lørdag.

– Vi vil folk skal vite at det ikke er tulipansalg. Tulipanene er en kvittering som viser at man har støttet aksjonen, sier lionsmedlem Jon Håvard Børseth.