Ungdommen som er i begynnelsen av tjueåra, møtte i tingretten forleden. Han var siktet for å ha solgt 7 gram ecstasy på gata i Oslo en lørdag i fjor høst. Stjørdalingen ble pågrepet av politiet mens salget foregikk.

Stjørdalingen erkjente straffeskyld da siktelsen ble lest opp for ham i retten. Påtalemyndigheten foreslo fengsel i 30 dager som straff. Begrunnelsen var at virkestoffet MDMA er det samme som i ecstasy.

Stoffet er sterkere enn tilsvarende mengde amfetamin. Retten peker på at befatning med ti gram amfetamin etter rettspraksis normalt skulle gi fengselsstraff i 30 dager uten vilkår.

Når stjørdalingen likevel slipper billigere, henger det sammen med at han har tilstått og erkjent straffskyld. Det gjør saksbehandlingen enklere for domstolen.

Ifølge rettsprotokollen forklarte siktede at han nå har brutt med sitt gamle miljø. Han har fått mer orden på livet sitt. Stjørdalingen opplyste at han har vært rusfri siden årsskiftet. Om få måneder ferdig med sin yrkesutdanning og er på vei ut i yrkeslivet. Tingretten legger vekt på at siktede fremstår med et sterkt ønske om å holde seg rusfri også leve et liv uten kriminalitet.

Det finner retten å legge stor vekt på. Dermed ble dommen samfunnsstraff i stedet for fengsel. Stjørdalingen må få en mulighet til å fortsette den positive utviklingen, mener retten.

Rehabiliteringshensyn ble derfor lagt stor vekt på straffeutmålingen. Dommen ble 30 timer med samfunnsstraff. Stjørdalingen vedtok dommen på stedet da den ble lest opp for ham.