Torsdag markerte åpningen for den fem dager lange Arbeiderfestivalen i Hommelvik. Og det var ungdommen som hadde hovedrollen på første programpost.

– Flott tilbud

Det var på Ungdomshuset det først foregikk. Her var det åpent hus, med både grilling, og grafitti-maling på. Den spesielle anledningen tiltrakk også en del andre som ikke er på huset til vanlig - både store og små gjester.

– Det er en del yngre her i dag som kommer for å se, fortalte klubbarbeider Stian Leknes.

Av andre gjester kan nevnes gruppeleder i Høyre, Eva Lundemo og Mari Holm Lønseth, som er 2. stortingskandidat for partiet.

Lønseth var klar på at det er viktig med slike tilbud for ungdom og gav honnør til dem som gjør dette mulig.

– Hvordan er det å være Høyre-politiker på en arbeiderfestival i Hommelvik?

– Det er veldig fint å være her, og jeg tror at folk også her ser at pilene nå peker oppover med denne regjeringen, smilte hun.

Mange av de faste brukerne av ungdomshuset var også på plass. Deriblant Atle Berntsen. Helst henger han med kompiser og spiller biljard, kunne han fortelle.

– Jeg prøver å være her så ofte jeg kan. Det er bra at det finnes et slikt tilbud for ungdommen, slo han fast.

Mange kreative sjeler fikk utfolde seg på Hommelvik Ungdomshus. Foto: Martin Gramnæs

Tunge skyer

Idet grillmaten var spist opp, kunne korpsmusikken høres i det fjerne. Det betød at den offisielle åpningen nærmet seg. Tunge skyer truet imidlertid seansen som fant sted på Johan Nygaardsvold-museet. Ikke før Hommelvik Musikkorps hadde marsjert ned gaten ved samme navn, åpnet slusene seg og vårstemningen forsvant brått.

I hvert fall værmessig. Med innslag av nevnte korps og Hommelvik Framlag, samt allsang og tale av Rakel Sivertsen, fikk godt påkledde hommelvikinger seg en tradisjonell åpningsseremoni, som ikke lot seg stoppe av værgudene.

Høyre-politikerne Eva Lundemo og Mari Holm Lønseth besøkte ungdommene. Foto: Martin Gramnæs