I år skal landbruksmessa Agrisjå arrangeres for første gang på Frigården i Lånke. Og nå har Agrisjå fått på plass personen som skal åpne årets messe.

Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre, har sagt ja til å åpne Agrisjå 2017, som arrangeres i Stjørdal i august.

– Gledelig og spennende, sier arrangørens daglige leder Ole T. Hofstad.

Fikk førstevalget

Agrisjå har tradisjon for å ha kjente personligheter til å foreta offisielle åpning av arrangementet, og denne gang kan arrangøren varte med den som kan bli landets nye statsminister, Jonas Gahr Støre.

- Vi synes det er både gledelig og spennende at Støre kommer til Agrisjå. Vi har hatt toppolitikere fra mange politiske leire til å foreta åpning, og vi må nok innrømme at det er svært hyggelig at det denne gang ble positivt svar fra vårt førstevalg. Agrisjå forholder seg nøytrale i valgkampen, men det er vel ikke til å legge skjul på at ganske så mange innen landbruket heier på Støre som neste statsminister, sier Ole T. Hofstad i en pressemelding.

Landbruksdebatt

Tradisjonen tro bruker det å arrangeres en landbruksdebatt i forbindelse med Agrisjå. Hofstad tror ikke nødvendigvis at Støre blir med på en slik paneldebatt.

- Det er vel neppe naturlig at Støre deltar i en debatt spesifikt om landbrukspolitikken, men det kunne kanskje være interessant med en runde om generell distriktspolitikk, framholder Hofstad, som ikke vil si noe ennå om hvilke andre politikere som eventuelt kommer til Agrisjå.

Agrisjå er årets store fagmesse for landbruket her til lands og arrangeres på Frigården i Stjørdal i dagene 25. til 27. august.