AUF-ungdommen ble en smule “starstruck” da Arbeiderpartiets nestleder stakk innom.

Hommelvik AUF fikk storfint besøk under sitt møte i Bruket kulturhus søndag kveld. En time før Arbeiderfestivalens store festkveld “Kvelden før dagen” skulle gå av stabelen dukket nemlig kveldens hovedgjest Trond Giske opp i Kjerraten der AUF-ungdommene var samlet i forkant av arrangementet.

Lyttet interessert

Stor stas, kommenterer nestleder for Hommelvik AUF; Kristin Nybrodahl - selv om hun må innrømme at man kanskje blir litt “starstruck” i møte med sine politiske forbilder.

– Jeg synes det var veldig artig å få Trond Giske på besøk, og at han tar seg tid til å besøke Hommelvik AUF når han er her. Det er stor stas både for meg og for medlemmene; det at vi får inntrykk av at de faktisk er jordnære og tar seg tid til å prate med oss, sier hun. Arbeiderpartiets nestleder oppfordret ungdommene til å fortelle hva de mener er viktige fokusområder i den forestående valgkampen, og lyttet interessert til hva AUF-erne hadde på hjertet. Og Giske imponerte, mener den unge nestlederen:

– Flott å høre på

– Han er flink til å snakke og flott å høre på. Vinner vi valget til høsten så er han jo aktuell som minister for utdanning, og det er jo noe som mange av medlemmene i Hommelvik AUF er opptatt av også, så det at han kan komme å snakke om hva satsingsområdene til Arbeiderpartiet er på det området er interessant for oss å høre på, sier Kristin.

UKM-kvalifiserte Rie Aagaard og Emma Langørgen mottok blomster av Ranveig Fosmo Holden etter sin fremføring. Bak konferansier Rune Solli. Foto: May E. Lund

Skrøt uhemmet

Kveldens besøk var Trond Giskes aller første visitt under Arbeiderfestivalen i Hommelvik. Publikum i Nygaardsvoldsalen viste i likhet med AUF-erne at de satte stor pris på besøket, som på sin side kvitterte med å skryte uhemmet av både festivalen og Hommelviks lange tradisjoner innen Arbeiderbevegelsen:

– Dette er som å komme hjem. Hommelvik er et spesielt sted for Arbeiderbevegelsen, sa Giske til varm mottakelse fra tilhørerne i salen.

Den forestående valgkampen ble selvsagt viet mye oppmerksomhet under talen, med kampen mot arbeidsledigheten og økende forskjeller i samfunnet som sentrale punkt.

Framlaget sto for deler av underholdningen. I første rekke Alva (6) og Maren (7). Foto: May E. Lund

Allsang og kulturelle innslag

Festkvelden skred frem med flere kulturelle innslag. Ett av høydepunktene var Aina Kristiansen og Marit Hammer (piano) som fremførte visa “En sang til modet” av Mikael Wiehe. Hommelvik musikkorps akkompagnerte den tradisjonelle allsangen mens Framlaget under ledelse av Torstein Fosmo bidro med blant andre “Til ungdommen”. Konferansier for kvelden var Rune Solli.