Innstillingen fra rådmann Anne Kathrine Slungård ble lagt på bordet til stjørdalspolitikerne fredag ettermiddag.

Elevene fra grendeskolene i Flora, Forradal og Forradal flyttes til en ny skole på Hegramo.

Sparer 7,8 mill i året

Rådmannen konkluderer med at kommunen vil spare 7,8 millioner kroner i året på å legge ned de tre grendeskolene. Pengene skal brukes til å framskynde bygging av ny skole i Hegra og en etappevis utbygging av Halsen skole.

Rådmannen vil starte i Hegra allerede i år med byggestart neste år. Nyskolen i Hegra skal stå ferdig i 2010. Rådmannen vil framskynde byggestarten ved å ta penger fra kommunens fond til å forskuttere skoleutbyggingen i Hegra.

Rådmannen foreslår at Stjørdal kommune følger den oppsatte prioriteringslisten for skoleutbyggingsprosjekter som presenteres i planen.

Trinnvis på Halsen

Planen er å starte en trinnvis utbygging ved Halsen skole i 2019. Byggingen skal foregå etappevis og i to faser. Første fase fra 2019 til 2021 og andre fase fra 2021 til nye Halsen skole står helt ferdig i 2023.

Rådmannen vil også hindre at det blir startet privatskoler i bygdene der skolene blir lagt ned.

–Bygningsmasse som berøres av endret skolestruktur, skal i fremtida ikke kunne gjenbrukes som lokasjon for privat skolevirksomhet, heter det i innstillingen.

Rådmannen foreslår at Hegra ungdomsskole blir rehabilitert når nye Hegra barneskole er fullført. Gamle Hegra barneskole skal brukes som midlertidig ungdomsskole i rehabiliteringsfasen.

Rådmannen foreslår at oppgradering av Halsen skole blir satt i gang samtidig. Planen er å bygge ut Halsen trinnvis og i faser. Det forutsetter at Halsen skole skal brukes under hele byggeprosessen.

Andre må vente

De andre skoleprosjektene på prioriteringslista løses så raskt som økonomien i Stjørdal tillater, foreslår rådmannen. Det gjelder skolene i Lånke, Kvislabakken og Haraldreina.

–Målet er at Stjørdal kommune videreutvikler et godt og tidsmessig tjenestetilbud, skriver rådmann Anne Kathrine Slungård.

Kommunestyret 18. mai

Innstillingen fra rådmannen legges nå på bordet til politikerne. Komité levekår er først ute med møte tirsdag 9. mai. Levekårspolitikerne skal også besøke skolene det gjelder.

Framtida til grendeskolene avgjøres i kommunestyrets møte torsdag 18. mai.

Spørreundersøkelsen

Sakspapirene som stjørdalsrådmannen la på bordet fredag ettermiddag, viser at 1.713 foreldre deltok i spørreundersøkelsen. Invitasjoner ble sendt ut til 2.754 foreldre. Det gir en svarprosent på 62. Det karakteriserer rådmannen som høyt.

62 prosent av foreldrene som svarte, vil beholde grendeskolene. 25 prosent er enige i at skolene kan legges ned. 13 prosent svarte at de ikke har noen mening om spørsmålet.