Den fant sted i Bruket kulturhus kort tid etter at årets Arbeiderfestival i Hommelvik ble åpnet torsdag kveld. I panelet satt stortingskandidater fra åtte partier, og det hele ble ledet av NRK-journalist Erik Skarrud.

Duell

Kvelden var lagt opp slik at noen segmenter gikk som tradisjonell paneldebatt, mens noen gikk som dueller mellom to politikere.

Der fikk de presentere sine hjertesaker, og måtte debattere med motparten. I paneldebattene ble det tatt opp brennhete tema som klima og kommunesammenslåing, samt «Ung framtid». Altså ting de fleste partier er opptatt av.

Det var generelt mye enighet å spore, men kvelden ga tilhørere et godt innblikk i det de forskjellige partiene står for. Duellen mellom Høyres Mari Holm Lønseth og Arbeiderpartiets Jorodd Aphjell, var kveldens siste post, og her ble det tatt opp skolepolitikk og politireform. Engasjementet her var det ingenting å si på, fra begge sider.

Det hele ble avsluttet med at samtlige fikk holde en appell på 30 sekunder, og selv med brennende engasjement holdt alle seg innenfor tiden.

– Fin debatt

Det var ikke all verdens til oppmøte på debatten, men i salen traff avisa Mary Kvidal - en superveteran innen politikk. Hun var blant annet kirke- og undervisningsminister på slutten av åttitallet i Gro Harlem Brundtlands regjering. Hun er fast deltaker på Arbeiderfestivalen og konkluderte med at det var en fin debatt.

– Og så var det en flink debattleder. Veldig artig med duellene, slik at det ikke ble bare vanlig paneldebatt, kommenterte hun overfor avisa.