Representanter for foreldrene er klokkeklare overfor Bladet. Etter møtet med stjørdalspolitikerne i forsamlingshuset Vårtun i kveld, har foreldrene invitert vi representanter fra Montessori-skolen i Steinkjer.

– Hvis grendeskolen blir lagt ned, så ønsker vi privatskole, sier Ivar Morten Hansen.

Han er en av mange som engasjerer seg sterkt for grendeskolens framtid i Skjelstadmark.

Foreldrene peker på at dersom et stort antall av elevene fortsetter i privatskole i Skjelstadmark i stedet for å bli busset til en storskole på Hegramo, vil det ødelegge det økonomiske grunnlaget for rådmannens beregninger i skolerapporten som nå ligger på bordet.

LES OGSÅ: Nå vil de starte privatskole i Skjelstadmark

Foreldrene i Skjelstadmark ba forrige uke om å få innsyn i tallmaterialet som rådmannen har brukt som utgangspunkt for sine beregninger om skolekostnaden.

– Vi ble først nektet innsyn i bakgrunnsmaterialet, sier Torunn Beathe Gederaas i aksjonsgruppa for grendeskolen i Skjelstadmark.

Foreldrene klaget til fylkesmannen som ga dem medhold. Dermed har foreldrene i Skjelstadmark fått bakgrunnsmaterialet.

LES OGSÅ: Nå vil vi ha svar fra politikerne

– Her kan vi påvise flere feil i regnestykkene. Det vil vi ta opp med politikerne under folkemøtet på Vårtun i Kveld, sier Alexander R. Hansen.

Ivar Morten Hansen er tydelig på at foreldrene i Skjelstadmark først og fremst ønsker å opprettholde grendeskolen som en offentlig skole. Men dersom politikerne vil legge ned skolen, vil foreldrene ikke kvie seg for å gå i gang med en privat skole.

Foreldrene har merket seg at rådmannen i sin innstilling ber politikerne om å vedta at skolen i Skjelstadmark ikke skal leies ut til private.

– Ren galskap å la en ressurs som skolen stå uten å bli brukt. En slik politikk vil skape stoire sår i Stjørdal, frykter Ivar Morten Hansen.