Karene fra Hommelvik ILs veterangruppe har bygd bru over bekken i Høybytrøa.

Dermed kan mosjonistene igjen gå tørrskodd rundt Gullringmoen.

Flommet over

I romjula flommet Høybybekken over og tok med seg jordmasser fra den populære turstien i Høybydalen. Skadene har begrenset bruken og gjort det vanskelig for turgåere med barnevogn og syklister.

Sist uke tok den driftige dugnadsgjengen i Hommelvik ILs veterangruppe initiativ og bygde ei bru over bekken.

– Bekken ligger i rør på stedet. I jula gikk rørene tett. Dermed flommet bekken over og tok med seg massene over rørene, forteller dugnadssjef Øyvind Haagenstad.

Midlertidig løsning

I løpet av onsdagen satte hommelvikingen og tre veterankolleger opp ei 70 centimeter bred gangbru med gelender i Høybytrøa.

– Det er en midlertidig ordning, men god nok til at folk kommer seg over, sier Haagenstad.

Han legger til at det på sikt vil være hensiktsmessig å få på plass ei større og mer solid bru.

– For at det skal være mulig med skogsdrift bør det bygges noe som tåler vekten av en traktor med henger, sier Haagenstad.

Kommunen betaler

Materialene til den nye gangbrua er bekostet av Malvik kommune. Kultursjef Arve Renå skryter av veteranene og sier de har vært flinke til å følge opp turstien i Høybydalen.

– Arbeidet de utfører er gull verdt, sier Renå.

Han opplyser at kommunen har tilbudt seg å stille med kompetanse og materialer til ei permanent bru, men at en endelig framdriftsplan ennå ikke er bestemt.

– Vi har vært på ei befaring på stedet og sagt at vi kan bidra med å få på plass ei større bru. Det vil i så fall være et samarbeid mellom grunneier, kommunen og veteranene, forteller Arve Renå.