Solfrid Bergstrøm lurer på hvordan det går an at navnet «Teveldalen» rett og slett er borte. Langs E 14 fins det riktignok et stort skilt som viser vei. Men det viser vei til «Teveltunet» – ikke «Teveldalen».

Det mener hun er feil.

Hvitt på gult

Langs E 14 har det nylig kommet nye skilt. Store, flotte skilt med gul bunn som forteller navnet på stedet som du kommer til om du svinger av dit pilen peker.

Midt i alt det gule fins det også et hvitt felt som forteller hva du ellers finner av severdigheter og opplevelser om du svinger av. I dette hvite feltet er det angitt at hvis du svinger av, kan du finne bedrifter som Rypetoppen Adventurepark og Teveltunet Fjellstue.

Men da må du altså svinge av mot «Teveltunet» – ikke «Teveldalen».

Firmanavn

– Selvsagt skulle det ha stått Teveldalen. «Teveltunet» er et firmanavn, ikke et stedsnavn. Stedet heter ikke «Teveltunet». Det heter «Teveldalen»! fnyser en arg Solfrid Bergstrøm.

Hun er oppvokst på Teveldalen, hun bor på Teveldalen, og hun vil gjerne vite hva som har skjedd.

En glipp?

– Jeg er ikke ute etter å ta verken den ene eller den andre. Men jeg går ut fra at det må finnes et system for å få godkjent stedsnavn på veiskilt. I dette tilfellet har i hvert fall systemet sviktet. Her glapp det, sier hun.

Hun syns det er merkelig og lurer på hvordan det kan gå at.

Ulne svar

Solfrid Bergstrøm har kontaktet Statens vegvesen og Meråker kommune, men har fått bare det hun mener er ulne svar.

– Vegvesenet henviser til kommunen. Jeg har ellers merket meg at Fersdalsveien viser til «Fersdalen», og Stordalsveien viser til «Stordalen. Men det er ikke tilfelle når det gjelder Teveldalen. Teveldalen er rett og slett borte!

Kommunen

– Dette er en pågående sak som ligger hos kommunen. Vi forholder oss til kommunen i slike saker, sier overingeniør Per Espen Knudsen i Statens vegvesen.

Han sier at kommunen er den som kjenner de lokale forhold. Hvis kommunen sier ok, er saken ok også for Vegvesenet.

Prosedyre?

– Hvilke prosedyrer fins for å godkjenne navn på nye veiskilt?

– Når vi skal skifte ut skilt, slik vi har gjort langs E 14, nedsetter vi en arbeidsgruppe som tar en gjennomgang før vi vedtar ny skiltplan. Kommunen er med i denne gruppen. Først når kommunen gir klarsignal, bestiller vi nye skilt, sier Per Espen Knudsen.

«Har det i tankene»

Sektorsjef Marit Graftås vedgår villig at saken ligger hos kommunen.

– Vi har det i tankene. Men i en tid med knapp bemanning og andre ting å bruke ressursene på, har vi ikke satt av tid til å gjøre noe med det, sier sektorsjefen.

– Hva skal til for å få forandret skiltet?

– Vi kan sende et brev til Vegvesenet og gjøre oppmerksom på at det godkjente navnet er «Teveldalen».

– Kommer kommunen til å sende et slikt brev til Vegvesenet?

– Joda. Vi har bare hatt andre ting å tenke på. Dette har blitt en «etterrakst-sak», sier sektorsjef Marit Graftås.

«Fersdalen» står det på skiltet som viser vei til Fersdalen. Foto: Ivar Værnesbranden
«Stordalen» kunngjør veiskiltet som peker mot Stordalen. Foto: Ivar Værnesbranden