Ida Merakerli (7) har vært med på filminnspilling. Hvis alt går som hun håper, blir hun å se på filmlerretet en gang til neste år.

Da skal nemlig filmen «The Bird Catcher» være ferdig. Der har niåringen fra Meråker vært med som statist.

Mobbing

To dager har hun vært med på filminnspilling i Trondheim. En gikk med til kostymeprøver, den andre dagen var det filming.

– Jeg holdt Knut i hånda. Jeg spilte en jente som skulle være med på å mobbe en voksen dame. For meg var det forresten ikke skikkelig mobbing. Jeg skulle egentlig se nokså surt på henne. Jeg følte ikke at vi mobbet henne så veldig, forteller Ida Merakerli.

Tyskertøs

– Ida og jeg holdt hverandre i hendene mens vi sto og så inn i et butikkvindu. Så kommer det en tyskertøs gående, og vi skulle vise at vi er sinte på henne. Det var hele scenen som vi var med på. De filmet scenen fire ganger – så var det ferdig. Det gikk ganske fort, forteller Knut Høiem, Idas onkel, som var med som statist sammen med den ni år gamle niesen.

«Magisk»

Idas pappa, Per Gunnar Merakerli, er også statist i filmen. Han syns det har vært en utrolig artig opplevelse.

– Det var veldig spesielt å sitte i et trangt rom sammen med kjente skuespillere. Jeg innrømmer gjerne at jeg fikk litt høy puls. For meg har det å få være med på dette vært helt magisk. Jeg har lært utrolig mye om hvilket apparat som er i sving for å lage en film, og om hvor nøye de er med små detaljer, sier Per Gunnar Merakerli.

Krigen

Handlingen i filmen «The Bird Catcher» er lagt til 1942, det dramatiske krigsåret da norske jøder ble arrestert og sendt til Tyskland. Hovedpersonen er Esther, en 14 år gammel jødisk jente fra Trondheim, som redder seg ved å flykte til Sverige.

Deler av filmen er innspilt på Gilså i Meråker, mens andre deler er innspilt i Trondheim med Bakklandet, Gamle Bybro og Kalvskinnet som ramme rundt scenene.

Neste år

Det er antydet at filmen vil være klar for premiere i februar neste år. Både Ida og pappa Per Gunnar Merakerli venter spent på den. Noen garanti for at de til slutt vil være med blir med i den ferdige filmen, har de ikke.

– Pappa har sagt at scenen der jeg er med, kan bli klippet bort, sier hun.

– Hva vil du synes om det hvis du er klippet vekk?

–Da blir jeg kanskje litt skuffet!

Både Ida og pappa Per Gunnar Merakerli er med som statister i filmen. Foto: Ivar Værnesbranden