– Fra 11. mai vil vi legge ut saker på nettsiden vår som er forbeholdt deg som er abonnent, sier ansvarlig redaktør Linn K. Yttervik.

– Kjært barn har mange navn. Noen kaller det «pluss», andre merker sakene med «abonnent». Ideen er at de som er abonnenter på papiravisen skal få tilgang til sakene vi skriver fortløpende. Abonnentene trenger ikke å vente med å lese nyheten til den kommer i papiravisen, sier Yttervik.

Logg på én gang

Dersom du allerede er abonnent, koster det ikke noe ekstra å lese plussnyheter på nett.

– Du trenger bare å registrere deg én gang. Og det er fort gjort. Vi kommer til å gi gode forklaringer på hvordan du som leser skal gå fram for å lese pluss-saker på nett torsdag, forklarer Yttervik.

De aller fleste aviser har allerede denne ordningen. Nå vil også leserne av Bladet oppleve at vi publisere nyheter eksklusivt for abonnentene hver eneste dag.

– Bladet har aldri gjort dette før, men det vil totalt sett bety at det blir flere saker å lese på nett. Papiravisen blir akurat som den er i dag, forklarer Yttervik.

Digitalt abonnement

– Pluss har blitt et populært tilbud for abonnenter. Men jeg tror mange aviser har gjort en dårlig jobb i forhold til å fortelle hva pluss egentlig er. For i virkeligheten er det fryktelig enkelt. Pluss er bare et digitalt abonnement. Og i stedet for å vente til neste papiravis med å trykke saken på nett, kan vi nå trykke sakene umiddelbart. Nettavisen gjør at vi kan holde våre lesere oppdatert kontinuerlig, og vi synes det er rimelig at vi gir våre abonnenter tilgang til sakene våre overalt og til enhver tid. Og er du allerede abonnent på papiravisa, så får du tilgang til pluss på nettavisa, forklarer Yttervik.

De som er glade i papiravisa har ingenting å frykte, ifølge Yttervik.

– Folk skal fortsatt kose seg med papiravisa til morgenkaffen. Vi har fortsatt sterk tro på papiravisen. Men mange av de yngre leserne når vi på nett. Og samtidig har folk endret leservanene og ønsker å lese nyhetene uansett hvor de befinner seg. Nettavisen er et supplement hvor sakene oppdateres oftere og som folk alltid har tilgang til, sier Yttervik.

Flere lesere på nett

I løpet av det siste halvåret har Bladets lesere på nett økt. I dag har Bladet, lokalavis for Malvik, Meråker og Stjørdal totalt et snitt på omlag 14.000 lesere daglig på PC og mobil. Totalt sett har avisen rundt 30.000 lesere om vi inkluderer papiravisa.

– Vi har hele tiden publisert artikler på nettavisen. Men en god del saker har vært forbeholdt papirabonnentene. Men de endringene vi ser i folks medievaner gjør at vi er nødt til å publisere saker på nett fortløpende. Leserne forventer å kunne lese nyheter til alle døgnets tider. Derfor ønsker vi å publisere sakene fortløpende, forklarer Yttervik.

Også gratisstoff

Det vil også være mulig for leserne å lese saker på Bladet.no selv om de ikke har abonnement.

– Dersom det er saker som for eksempel andre medier legger ut gratis, så vil vi nok legge de ut gratis vi også. Hendelsesnyheter og politinotiser er eksempler på slike saker. Men målet vårt er åpenbart at flest mulig skal abonnere på avisen. Derfor er det også mulighet til å velge mellom papirabonnement og rent digitalt abonnement. Men vårt ønsker er at flest mulig av de som er abonnenter i dag, registrerer seg på nett når vi går over i pluss 11. mai, sier Yttervik.