En trøndersk mann i 20-årene er dømt til fengsel for flere straffbare forhold. Blant annet skal han ha svindlet en malvikmann i 50-årene for et betydelig beløp. Ifølge dokumentene fra tingretten benyttet domfelte malvikingens bankkort uten samtykke og belastet det med totalt 109.830 kroner ved å registrere det hos flere spillselskap på nettet.

Flere straffbare forhold

Bedrageriet skjedde forut for 18. mars i fjor, men kom ikke opp for retten før i april 2017. I Sør-Trøndelag tingrett var mannen i 20-årene i tillegg tiltalt for to hytteinnbrudd, kjøring uten gyldig førerkort, brudd på forurensningsloven og narkotikabruk.

Brøt seg inn i Malvik

Mannen var anklaget for å ha brutt seg inn i ei hytte i Malvik ei julinatt i 2015. Dette punktet i tiltalen ble frafalt før rettssaken.

Retten fant det imidlertid bevist at han en drøy måned senere tok seg inn i ei hytte i en nabokommune og stjal et verktøyskrin, en drone, ei motorsag og en kompressor.

La alle kortene på bordet

Saken mot mannen ble avgjort ved såkalt tilståelsesdom, og i retten la tiltalte alle kortene på bordet. Retten kom fram til at en passende straff for mannen vil være 30 dagers ubetinget fengsel. Han må i tillegg betale 96.130 kroner til den fornærmede malvikingen. Mannen i 20-årene erklærte at han vedtok dommen.