Dagens leder handler om Bladet, lokalavisen for Meråker, Malvik og Stjørdal. Fordi i dag går vi over til Pluss-løsning på nett.

14. februar slo vi sammen to aviser. Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet. I år kan vi ferie at det har blitt gitt ut avis sammenhengende i regionen i 125 år. Det er vi stolte av. Men tiden endrer seg, folk endrer seg og lesevanene endrer seg. Folk vil lese nyhetene overalt og til enhver tid. Vi har fått gode tilbakemeldinger på endringen fra våre lesere og vil fortsette å jobbe for å lage gode lokale nyheter i tiden framover.

I dag gjør vi en ny endring. Og du vil se at avisen er litt annerledes enn den bruker å være. Dette er et engangstilfelle. Noen av sakene har bare tittel og ingress - slik du vanligvis finner de på førstesiden på nettutgaven vår. Dette har vi gjort for å fange din oppmerksomhet. Vi vil gjerne at du skal logge deg inn - slik at du får tilgang til disse sakene, og andre nyhetssaker som vi publiserer fortløpende på nett.

For vi trenger din oppmerksomhet. Når vi i dag går vi over til Pluss-løsning på nett, er vår avis egentlig en av etternølerne som går over til å gi ekstra mye på nett - til de som betaler for abonnement. Dette har blitt en foretrukken løsning for mange aviser helt fra Vietnam til Værnes. Papiravisen blir den samme. Men på nett vil vi legge ut saker som er merket med + abonnent, i tillegg til gratissakene.

Muligheten for å formidle annonser, informasjon og egne meninger gratis på internett har åpnet enorme muligheter. Men det har også gitt tradisjonelle mediehus store utfordringer. Det er ingen hemmelighet at mediene strever med å finne såkalte nye inntektsmodeller. Lenge trodde avisene at annonsørene ble med over fra papir til nett, bare nok lesere klikket seg inn nok mange ganger. Men slik gikk det ikke. Nå ønsker vi å styrke båndet til de allerede betalende abonnentene våre, ved å legge ut stoffet eksklusivt for dem.

Vi ønsker å fortsatt kunne gi leserne i Malvik, Meråker og Stjørdal en uavhengig lokalavis som kan formidle informasjon om det som skjer. Vi skal fortsatt være de som forteller hva som er nytt i lokalsamfunnet, dekke kultur- og idrettsarrangementer, stille beslutningstakerne de riktige spørsmålene, avdekke kritiske forhold, løfte fram det vi kan være stolte av, og være superlimet i lokalsamfunnet. For å kunne fortsette med det, må vi endre oss. Og vi vil ha deg som leser med på denne endringen.

Pluss har mange fordeler. Du blir oppdatert på det som skjer, hele tiden. Kvaliteten på innholdet blir bedre. Og det koster ikke mer for verken avis abonnent eller digitale abonnent. Bladets abonnent + lanseres 11. mai. Vi går i pluss, og du går i pluss. Vil du være med så logg på!