Mandag var ungdomsrådet i Stjørdal samlet, og der stod blant annet framtidas skolestruktur på sakskartet. Leder i ungdomsrådet, Kristoffer Meldal Moen, sier at temaet ble heftig diskutert rundt møtebordet.

– Det var mange synspunkt, og vi jobber med forskjellige innganger til saken. Men det som overrasker oss aller mest, er elevene ikke er spurt om saken. Hva tenker elevene som eventuelt må på en ny skole? Det viktigste tross alt er at elevene i de aktuelle grendene får best mulig læringsmiljø, sier Meldal Moen.

Sier nei til rådmannen

Etter hvert som debatten skred fram kom det tydelig fram at ungdomsrådet ikke ville støtte rådmannens innstilling i saken, at de tre grendaskolene skal legges ned.

– For oss er det flere faktorer som avgjorde at vi kom til dette standpunktet. For det første vil en sammenslåing av grendaskolene til en ny Hegra skole før til lengre reisevei for mange. For det andre er vi bekymret for lokalsamfunnene. Grendaskolene i Skjelstadmark, Forradal og Flora er viktige knutepunkt for lokalsamfunnene. Det er rett og slett en samlingsplass for mye mer enn skolen, fortsetter Meldal Moen.

Selv er han elev ved Hegra ungdomsskole og gikk barneskolen i Meråker.

Vil ha vekst i grendene

Ungdomsrådet mener videre at det er viktig at skolene beholdes for å kunne opprettholde vekst også i grendene, ikke bare i sentrum.

– Stjørdal vokser, og for å fordele veksten, føler vi at skolene bør bestå. Det er mye større sjanse for vekst utenom sentrum om barna slipper å kjøre buss lenge hver dag. Vi tror også at det er lettere å trives i et mindre samfunn. Det gir bedre relasjon mellom elev og lærer, fortsetter lederen i ungdomsrådet.

Håper å bli hørt

Meldal Moen sier at avstemningen i mandagens møte var enstemmig i forhold til skolesaken. Han håper nå at lokalpolitikerne faktisk lytter og ser hva ungdomsrådet mener.

– Det er rett og rimelig at de tar med vårt standpunkt inn i vurderingene. Spørreundersøkelsen som gikk til foreldrene i grunnskolen, var også klar. Nei til nedleggelse av grendaskolene, avslutter lederen i ungdomsrådet.