Den tvangsplasserte hunden Loke ble i natt meldt stjålet fra Vikings lokaler i Stjørdal.

Politiet i Værnesregionen fikk melding om hendelsen klokken 00.30 fredag.

- En ansatt var ute en tur i tidsrommet mellom klokken 22.30 og 00.30. Da han kom tilbake oppdaget han at hunden var borte, sier politiførstebetjent Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor.

Vil etterforske saken

Gjerningspersonene skal ha tatt seg inn i bygget via en ulåst dør.

Gjølmesli opplyser at melder er avhørt og at politiet vil etterforske saken.

Omstridt hund

Historien rundt Loke er i ferd med å bli lang. I 2015 skal hunden av rasen Dogo canario ha gått til angrep på en annen hund i Stjørdal sentrum. Saken ble anmeldt og hunden begjært avlivet. Våren 2016 havnet saken i tingretten, hvor politiets beslutning ble stadfestet. Eierne valgte imidlertid å anke saken. Lagmannsretten ga i februar tingretten medhold i avgjørelsen, men familien ønsket å prøve saken for høyesterett.

Etterforskningsleder Annar Sparby opplyser til Bladet at det ennå ikke er avgjort om høyesterett vil behandle anken. Dermed er dødsdommen fremdeles ikke rettskraftig.

Ukjent med saken

Familiens talsperson, Unni Østmo, var ukjent med hundetyveriet da Bladet tok kontakt fredag formiddag.

- Dette vet jeg ingenting om. Jeg har snakket med flere, og alle sammen er overrasket og uforstående til det som har skjedd. Jeg håper bare at Loke har det bra og at han ikke plages, sier Østmo.

Flere hundretusen kroner

Kampen for Lokes liv har kostet familien mellom 300.000 og 400.000 kroner. De har betalt for Lokes forpleining i «arresten».

Familien har fått god støtte fra venner på Facebook, og kampanjen «Redd Loke» har over 12.000 følgere. Pengene som har kommet inn er brukt til å betale for deler av Lokes opphold og rettsutgifter.

Les også: Kampen for Lokes liv har kostet Familien har punget ut mellom tre og fire hundre tusen kroner.