(Foto: Trond Nøstberg)

Foto: Trond Nøstberg

Slik blir været på nasjonaldagen

Starter med gråvær, men så blir det hipp, hipp, hurra!

17. mai nærmer seg med stormskritt, og de yngste gleder seg helt sikkert til is, brus, pølse med brød og mange artige leker.

Bladet har tatt en prat med vakthavende meteorolog ved Værvarslinga på Vestlandet, Terje Alsvik Walløe, og han forteller at været på nasjonaldagen ser lovende ut etter en grå start.

Perioder med sol

– Det kommer en nedbørsfront til Trøndelag, og det er fare for litt regn sent på kvelden 16. mai, natt til 17. mai og de påfølgende morgentimene. Men det vil bedre seg betraktelig utover formiddagen, sier Walløe.

Ifølge hans nyeste prognoser skal nedbørsfronten bevege seg nordover.

– Skydekket letter tidlig på formiddagen, og det blir perioder med sol hos dere på 17. mai. Det blir fine temperaturer også, sier Terje Alsvik Walløe.

Temperaturene skal ifølge Walløe ligger på opp mot 15 varmegrader.

Dagen før den store dagen

Dagen før den store dagen ser også bra ut.

– Slik det ser ut nå vil det bli oppholdsvær og delvis skyet på 16. mai. Og det blir mildvær med temperaturer rundt 15 grader, opplyser Walløe.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Debattinnlegg:

Yankee go home!

Espen Myhr Grandalsmo og Tor Helge Rimul i Rødt, Stjørdal, mener det fremvises en kritikkløshet og servilitet overfor verdens største krigsmaskin, som det er til å skjemmes over.

Mobbeofre har fire ganger høyere risiko for selvskading

En studie som har fulgt 9000 ungdom i Nord-Trøndelag viser at ungdom utsatt for mobbing har opp til fire ganger høyere risiko for alvorlig selvskading senere i livet.

Fikk inspirasjon på teknobesøk:

– Det var artig å se det i praksis, og ikke bare i boka

Ole Vig-elever besøkte Tangen Teknopark.

Stjørdal vokser mest av randkommunene

Stjørdal tellere 41 flere innbyggere etter fjerde kvartal.