Et slukningshelikopter fra Helitrans på Værnes er kalt ut. Årsaken er at en lyngbrann har spredt seg til flere steder på Ottersøy i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag.

Markedssjef i Helitrans, Richard Simonsen, forteller at helikopter lettet fra Værnes klokka 11.40 og han regner med at det er operativ på brannstedet før klokka 12.30.

- Vi har sendt et helikopter av typen AS350 til Nærøy. Her skal vi bistå i slukningsarbeidet med bøtte. Omfanget har vi ikke oversikt over nå, sier Simonsen.

Brenner flere steder

Brannen ble meldt klokka 09.58 mandag morgen, og brannmannskap både fra Nærøy og Vikna rykket raskt ut. Det skriver Namdalsavisa på nett.

Ifølge politiet var det stor fare for spredning til et hus.

Klokka 10.21 opplyste politiet at slokningsarbeidet var i gang og at alle beboere i huset skulle være ute.

Brannmannskapene har en stri jobb med å slukke, og siste melding er at det brenner på tre forskjellige steder i området.

Klokka 11.07 ble det besluttet å kalle ut et slukningshelikopter fra Værnes.

I kontinuerlig dialog

Helitrans har brannberedskap daglig, og for tiden har man to helikopter som står i beredskap. Foruten det aktuelle helikopteret som nå er satt i drift på Værnes, står det et helikopter av typen Bell 214 på Torp.

- Vi er i daglig dialog med Direktoratet for brannsikkerhet i forhold til hvor stor beredskap vi skal ha, og hvor den skal være stasjonert. Nå går diskusjonen på om vi skal flytte Bell-helikopteret til Trøndelag. Det knusktørt i skog og mark og vi ber innstendig om at folk viser hensyn og følger de reglene som er satt, avslutter Richard Simonsen.

Det er uklart hvor lenge helikopteret fra Helitrans blir i brannområdet i Nærøy.