Brannsjef Håvard Nicolausson har innført forbud mot bruk av åpen ild.
(Foto: Ivar Værnesbranden)

Brannsjef Håvard Nicolausson har innført forbud mot bruk av åpen ild. Foto: Ivar Værnesbranden

Innfører forbud mot åpen ild i Meråker

- Det er knusktørt i terrenget. Vi tar ingen sjanser, sier brannsjef Håvard Nicolausson.

Det er veldig tørt i Trøndelag, og det har blitt oppdaget gress- og lyngbranner flere steder i regionen de siste dagene.

Det er også en av årsakene til at brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, nå legger ned forbud mot bruk av åpen ild i Meråker i dagene som kommer.

Slukningshelikopter fra Værnes kalt ut

Brannvesenet har ikke kontroll på lyngbrann i Nærøy.

- Det er veldig tørt og det er ikke meldt om noen betydelige mengder nedbør. Når vinden samtidig er ganske kraftig i dag, tirsdag, velger vi nå å innføre forbud mot bruk av åpen ild. Vi vil rett og slett være føre var, sier Nicolausson.

Sjelden det blir gjort

Virkemidlet med å innføre forbud mot bruk av åpen ild, er et virkemiddel brannsjefen ikke bruker så ofte. Sist gang det skjedde i Meråker, var i januar 2016. Da var det lite snø og stor fare for at ild kunne antenne både lyng og gammelt gress.

- Nå vil vi følge situasjonen tett, og vil selvsagt oppheve forbudet når vi mener det er forsvarlig. Vi kunne selvsagt ha hatt litt is i magen i denne situasjonen, men det koster så lite å gjøre det vi gjør nå, fortsetter brannsjefen.

Gjelder også i hagen

Når forbudet nå trådte i kraft klokka 14.00 tirsdag, gjelder det all bruk av ild. Fra før har vi klare regler å forholde oss til for bruk av ild i utmark. Nå gjelder forbudet også innmark og i den enkeltes hage. Så det betyr at blant annet brenning av gammelt gress og annet hageavfall er strengt forbudt.

- Det gjelder for hele kommunen til vi opphever forbudet. Vi både håper og forventer at folk respekterer dette, avslutter Håvard Nicolausson.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Har fått flere tips om hvor Loke befinner seg

Politiet har fulgt opp opplysninger om den dødsdømte hunden.

Debattinnlegg:

Yankee go home!

Espen Myhr Grandalsmo og Tor Helge Rimul i Rødt, Stjørdal, mener det fremvises en kritikkløshet og servilitet overfor verdens største krigsmaskin, som det er til å skjemmes over.

Mobbeofre har fire ganger høyere risiko for selvskading

En studie som har fulgt 9000 ungdom i Nord-Trøndelag viser at ungdom utsatt for mobbing har opp til fire ganger høyere risiko for alvorlig selvskading senere i livet.

Fikk inspirasjon på teknobesøk:

– Det var artig å se det i praksis, og ikke bare i boka

Ole Vig-elever besøkte Tangen Teknopark.

Stjørdal vokser mest av randkommunene

Stjørdal tellere 41 flere innbyggere etter fjerde kvartal.