Ewa Bergquist Svensson skryter av f.v. Kasper Berg Normann, Theodor Bjerkestrand Berg, Daniel Bratreit, og Jakob Berg Normann. De fikk til hjerte/lunge-redning.

Ewa Bergquist Svensson skryter av f.v. Kasper Berg Normann, Theodor Bjerkestrand Berg, Daniel Bratreit, og Jakob Berg Normann. De fikk til hjerte/lunge-redning.

Skaterne tok et kurs for å lære seg førstehjelp

– I skateparken som alle andre steder kan det oppstå situasjoner der man må hjelpe til.

Det sier Hege Thronæs, leder for Stjørdal skateboardforening som hadde ordnet med førstehjelpskurs til medlemmene ved Halsen ungdomsskole i forrige uke.

- Oppmøtet er bra. Her er det deltakere fra 8 til 72 år, sa Hege Thronæs fornøyd. Men aller mest fornøyd var hun med innsatsen til de yngste skaterne, som virkelig var ivrige på å få til hjerte/lunge-redning. Det er ikke bare lett. Det skal litt trening til.

Øvingsdukker

Kurset ble ledet av Ewa Bergquist Svensson fra Røde Kors. Hun hadde med dukker for å øve på innblåsing og hjertekompresjoner.

Svensson hadde nyttig å dele om hva man kan og bør gjøre på et skadested, eller om noen faller om på gata. Hvis man kommer ut for noe sånt, er det viktig å prøve å gjøre noe for å hjelpe, understreket Svensson.

Anbefalte app

Hun anbefalte alle å laste ned Røde Kors-appen, som gir enkel instruksjon om førstehjelp.

Teodor Bjerkestrand Berg syntes det var interessant på kurs.

- Særlig det om beinbrudd, sa han. Hva man skal gjøre. For eksempel at man kan ta ei jakke eller tepper og legge over, hvis den som er skadet fryser. Det med å holde skadested høyere enn hjertet og sånn.

- Har du skadet deg selv noen gang?

- Ja, har forstuet foten og fått kutt i leppa.

Med tanke på hvor mange barn, unge og voksne som er aktive der hver helt og ettermiddag, er det ikke mange skader på skatebanen, sier Hege Thronæs.

Slik gjør du hvis du mister ei tann

Skateklubben fikk med seg et lite ekstratips i forbindelse med småskader, som Ewa Bergquist Svensson hadde innhentet hos tannlegen:

- Hvis du mister ei tann. Sett den på plass der den falt ut, og hold den på plass med tunga. Hvis det er et barn som har mistet tanna, kan du ta tannen og passe på den i din egen munn. Hvis det ikke er mulig, oppbevar tanna i et glass med melk i tiden til dere kommer dere til tannlegen.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Ny lederjobb for NAV-Rydningen

Blir prosjektdirektør fra årsskiftet.

Ber flere melde seg som bøssebærere

– Vi trenger all den hjelp vi kan få, sier Stjørdals varaordfører Ole Hermod Sandvik.

Stanset på E6 i Malvik:

Denne tilhengeren fikk bruksforbud

Bremsene på tre av hjulene var defekte.

- Regjeringen struper frivillige organisasjoner

4H skriver at de er bekymret for økonomien etter statsbudsjettet.

Politiet jakter fire personer etter grovt tyveri

Oppholdt ansatt i matbutikk og stakk av med et betydelig pengebeløp.