Blir dette landets tøffeste toalett?

Malvik kommune setter opp nytt toalett på parkeringsplassen til Flatholman og Malvikstien.

Det er arkitektfirmaet Arkideco AS på Stjørdal som har tegnet bygget. Arkitekt Kévin Sanouiller i Arkideco, forteller at bygget er tegnet ut fra et ønske om å ta hensyn til at det blir plassert i et flott naturområde.

– Bygget har en nøktern planløsning og består av et toalett og et pumpehus som måtte oppgraderes. Det er gjort en vri med begge og tatt en del hensyn for at det skal bli mer tiltalende. Jeg håper at de som bor der og de om bruker Flatholman og Malvikstien vil sette pris på det. Jeg er selvsagt spent, for det er alltid forskjell mellom et bygg på skjermen og når det står der ferdig, sier Sanouiller.

Han forteller at på grunn av beliggenheten har han prøvd å tone ned huset.

– Det er brukt en del tid på å finne et utseende som er nedtonet, samtidig som at det skal ha det lille ekstra. Det er brukt kledning og enkle materialene for å passe inn i et turområde. Taket er også flatt for at bygget skal være mest mulig diskret. Samtidig er bygget egenartet og vil nok bli lagt merke til, sier Sanouiller.

Han forteller at det har vært et stadig økende fokus på fine turplasser i hele landet.

Vi håper at bygget inviterer folk til å bruke et område som er fint for turfolk. Et fint møte mellom arkitektur og marka, sier arkitekt Kévin Sanouiller i Arkideco.

Sturla Jacobsen i Malvik kommune er strålende fornøyd med utformingen av bygget.

– Da det ble klart at det skulle bygges et sanitærbygg i forbindelse med området på Flatholman og Malvikstien, tenkte vi at det måtte gå an å kombinere dette bygget med en pumpestasjon, siden den gamle er helt utslitt og raskt må skiftes ut. Bygget har universell utforming slik at det skal være tilgjengelig for bevegelseshemmede også, sier Sturla Jacobsen i Malvik kommune. Han legger til at de fleste arbeidene i forbindelse med byggingen blir utført av kommunens egne fagfolk.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Har fått flere tips om hvor Loke befinner seg

Politiet har fulgt opp opplysninger om den dødsdømte hunden.

Debattinnlegg:

Yankee go home!

Espen Myhr Grandalsmo og Tor Helge Rimul i Rødt, Stjørdal, mener det fremvises en kritikkløshet og servilitet overfor verdens største krigsmaskin, som det er til å skjemmes over.

Mobbeofre har fire ganger høyere risiko for selvskading

En studie som har fulgt 9000 ungdom i Nord-Trøndelag viser at ungdom utsatt for mobbing har opp til fire ganger høyere risiko for alvorlig selvskading senere i livet.

Fikk inspirasjon på teknobesøk:

– Det var artig å se det i praksis, og ikke bare i boka

Ole Vig-elever besøkte Tangen Teknopark.

Stjørdal vokser mest av randkommunene

Stjørdal tellere 41 flere innbyggere etter fjerde kvartal.