Det opplyser Kenneth Hanssen, som er medeier i Fristeriet.

– Vi samler all virksomhet på Hjelseng gård. Det betyr at vi flytter ut av lokalene på Torgkvartalet og butikken har siste åpningsdag der på lørdag, sier Hanssen.

Utvider åpningstider

Fristeriet åpnet egen godteributikk på Torgkvartalet 1. august 2015. I fjor åpnet Fristeriet landhandel på Hjelseng gård, med enkel servering i tillegg til salg av sjokolade og andre godsaker.

– Vi har drevet der i nesten to år, og det har for så vidt gått bra. Årsaken til at vi nå velger å flytte all virksomheten opp til Hjelseng er dels fordi lokalet på Torgkvartalet ikke er så godt egnet til å drive godteributikk, og fordi vi ønsker å konsentrere all virksomhet på ett sted, sier han.

I forbindelse med at butikken flytter, vil Fristeriet landhandel utvide åpningstidene.

– På Hjelseng har vi kaffe, øl, sjokolade, is og lett kaffeservering. Når vi flytter opp dit vil vi utvide åpningstid slik at vi har åpent fra onsdag til søndag. Der blir det både butikk og en liten kafé, sier Hanssen.

Hanssen opplyser at landhandelen starter med nye åpningstider allerede fra onsdag i neste uke.

– Og så holder vi selvsagt åpent under hele NM i kaffebrenning på Hjelseng gård i helga. Vi regner med det kommer mye folk dit på søndag, sier han.

Passer bedre

Fristeriet på Torgkvartalet hadde to-tre ansatte. To av de ansatte blir med videre til landhandelen.

– Er det vanskelig å drive med noe så smalt som sjokolade i et kjøpesenter?

– Det er kanskje ikke marked for å drive med de samme åpningstidene som et kjøpesenter. De nye åpningstidene og den driften vi nå legger opp til, passer oss bedre. På Hjelseng nyter vi godt av arrangementene som skjer der.

– Hvilke kunder har dere?

– Det er egentlig de fleste, det er ofte damer mellom 25 og 60, og mye barnefamilier som er innom handler is og kaffe.