En mann i 30-årene fra Trondheim møtte nylig opp i Inntrøndelag tingrett, tiltalt for å ha kjørt 171 km/t med motorsykkelen sin i en 80-sone på Teveldalen i Meråker. Det skjedde i slutten av august i fjor.

Mannen kjørte en 1000-kubikker mens kameraten som også var med på turen, kjørte en 550-kubikker. Sistnevnte, som kjørte bakerst av de to, ble målt til 148 km/t i laserkontrollen.

Handlet snus

Den tiltalte trondheimsmannen erkjente seg ikke skyldig da rettssaken startet.

I tiltalebeslutningen fra tingretten står det at de to kompisene hadde vært på snushandel på Storlien. Etter å ha blitt målt i laserkontrollen på Teveldalen på tur hjem, fulgte politiet etter motorsyklistene i en sivil tjenestebil. De ble stanset rundt ei mil lenger ned i dalen.

Retten synes ikke det er formildende at det var fine kjøreforhold og lite trafikk da råkjøringen fant sted. I skjerpende retning vektlegges det at trondheimsmannen tidligere er bøtelagt flere ganger for overtredlese av vegtrafikkloven.

Fengsel

Mannen i 30-årene ble dømt til fengsel i 36 dager. Han ble også fradømt retten til førerrett for en periode på 30 måneder.

Trondheimsmannen ble også dømt til å betale saksomkostninger på 5.000 kroner.