Trønderne har kunnet nyte godvær og behagelige temperaturer den siste tiden. Men nå er det slutt på forsmaken av sommer.

– Fronten som har dratt gjennom hele Sør-Norge er på vei til Trøndelag. Det er ventet nedbør utover ettermiddagen og kvelden, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Værvarslinga på Vestlandet til Bladet.

Temperaturene vil synke, og de skal ligge på rundt 10 grader.

Nordisk sommerdag

Det står i kontrast spesielt til lørdagen. Trønder-Avisa skriver at Meteorologisk Institutt observerte fem steder i Nord-Trøndelag som hadde en nordisk sommerdag. Det vil si temperaturer som passerer 20 grader.

Det var:

  • Frosta – 22,0 grader

  • Mære i Steinkjer – 21,4 grader

  • Kvithamar i Stjørdal – 20,9 grader

  • Søndre Egge i Steinkjer – 20,9 grader

  • Værnes – 20,4 grader

– Selv om dette er stedene hvor det ble observerte nordisk sommerdag lørdag, kan jo temperaturen ha vært over 20 grader flere steder i fylket, sier statsmeteorolog Halldis Berge til Trønder-Avisa.

Ustabilt

Det er ventet gråvær og regn store deler av kommende uke. Mandagen blir grå, mens godværet kommer litt tilbake igjen tirsdag og første del av onsdag.

– Men utover ettermiddagen på onsdag og videre utover i uka er det ventet en del nedbør. Ifølge prognosene blir værtypen mer ustabil en tid framover nå enn den har vært hos dere i Trøndelag den siste tiden, sier Eldbjørg Moxnes til Bladet.