Foreldre i Hauganvegen er bekymret for barnas sikkerhet. På høy tid at Bane Nor tar ansvar, mener småbarnsmor Maichen Hansen.

På et usikret jernbanespor knappe 30 meter fra lekeplassen i Hauganvegen på Malvik raser tog forbi med jevne mellomrom.

Hjertet i halsen

Foreldre i nabolaget er bekymret og har gjentatte ganger forsøkt å få Bane Nor til å sikre den aktuelle strekningen.

– Det er mange unger i gata her og lekeplassen brukes flittig. Det har blitt sånn at en nesten ikke kan slippe dem ut på egen hånd uten å ha hjertet i halsen, sier Maichen Hansen.

Tok kontakt i februar

Deler av arealet mellom jernbanesporet og lekeplassen eies av en privat grunneier. Ifølge Hansen var eiendommen inngjerdet helt fram til i fjor høst.

– Grunneieren brukte området som lagringsplass og hadde gjerder rundt. Da disse ble fjernet ble sporet stående helt åpent, forteller Hansen.

Må ta ansvar

Hun mener det er på høy tid at Bane Nor tar ansvar og frykter at en ulykke må skje før det handles.

– Nå er det verken trær eller andre hinder der. Noe må plass, hva som helst, så lenge det hindrer at barna løper utpå sporet, sier Hansen – som gjorde sin første henvendelse til Bane Nor via Malvik kommune i februar.

– I det første svaret lovte de å få på plass noe i løpet av mai. Andre foreldre har også purret på uten at noe har skjedd. Bane Nor har hatt folk ute for å bytte sviller like i nærheten her. Arbeidet ble kunngjort på plakater i nabolaget. Da jeg henvendte meg til oppgitt kontaktperson fikk jeg beskjed om at gjerdet ville bli satt opp innen august, forteller Hansen oppgitt.

Fikk svar på Facebook

Nylig sendte hun ytterligere en henvendelse til Bane Nor. Denne gangen på Facebook. I svaret fra en ansatt på kundesenteret går det fram at planen er å reise et gjerde i løpet av sommeren.

"Det er gjort et arbeid i forkant for å finne en best mulig løsning. Kommunen er også involvert, slik at gjerdet blir satt opp på en hensiktsmessig måte", skriver Bane Nor.

Svaret får Hansen til å riste på hodet.

– Mens Bane Nor vurderer hvor hensiktsmessig dette gjerdet skal bli, er det fortsatt fritt leide her. At det har tatt så lang tid er uakseptabelt, sier småbarnsmoren.

Skylder på grenser

Medievakt Olav Nordli i Bane Nor forklarer at usikkerhet knyttet til eiendomsgrensene har gjort at saken har dratt ut i tid.

– Det som har tatt tid er å få påvist de nøyaktige eiendomsgrensene. Dette ble gjort i går, og gjerdet vil bli satt opp før ferien, sier Nordli.

– Hvordan er det mulig at det har tatt sånn tid?

– Slik jeg kjenner saken, så er det årsaken, sier Nordli.

– Når er det ferie i Bane Nor?

– Juli er feriemåneden.

– Dere lover altså å sette opp et gjerde før juli måned?

– Vi skal gjøre vårt for å få til det, sier Olav Nordli.