Mer enn tusen gratis parkeringsplasser på Tangen og gratis buss fram og tilbake til VM-arenaen på Frigården i Lånke.

Rallycross in Hell og Stjørdal kommune går sammen om et helt nytt pilotprosjekt under VM i rallycross på Lånkebanen helga 10. og 11. juni. Arrangørene i Rallycross in Hell venter over 22.000 besøkende til kjempearrangementet som blir sendt på TV verden over.

Effektiv busstransport

Nå er arrangørene i full gang med å legge planene for hvordan de skal ta imot og få transportert alle tilskuerne til og fra arrangementet som skal foregå på Lånkebanen.

De som vil kjøre med privatbil helt fram til Lånkebanen, må betale parkeringsavgift på 100 kroner.

På parkeringsplassene på Tangen blir det helt gratis å parkere. Her blir det også gratis busstransport fram og tilbake til Lånke.

Mandag formiddag var representanter for VM-arrangørene, Nettbuss, Stjørdal kommune og politiet med på en befaring for å bli orientert om planene.

Gratis parkering

Gratis parkering på næringsområdet på Tangen og gratis shuttlebusser som kjører nærmest kontinuerlig mellom Tangen og Frigården er en av nøklene til effektiv trafikkavvikling.

– Vi har fått både Stjørdal kommune og Nettbuss med på laget, sier Terje Nordgård i arrangementsstaben i Rallycross in Hell.

Lørdag og Søndag får VM-arrangørene bruke de til sammen mer enn tusen parkeringsplassene som finnes på Tangen. Statoil stiller sin parkeringsplass til disposisjon. Det gjør også Tangen Næringsbygg og Stjørdal kommune med Grustaket.

Nettbuss vil kjøre shuttlebusser kontinuerlig hele VM-helga mellom Tangen og VM-arenaen på Frigården. Egne matebusser vil ta passasjerer fra jernbanestasjonen og andre steder i sentrum til shuttlebussen på Tangen. Gratisbussene vil også ta på og slippe av passasjerer på holdeplassen mellom de to rundkjøringene ved Shellstasjonen på Værnes.

70 busser

– Vi vil ha mer enn 70 busser i aksjon under VM-helga, sier Stein Andersen i Nettbuss. Trafikkselskapet kaller inn ekstramannskap fra Sør-Trøndelag for å kunne avvikle VM-trafikken i Stjørdal og Lånke 10. og 11. juni.

Stjørdal kommune stiller med gratis parkeringsplasser og et tilskudd på 50.000 kroner til prøveprosjektet med gratis parkering og buss.

Målet er å teste ut måter å transportere folk effektivt på for å gjøre Stjørdal til den store arrangementsbyen. Transportplanen fra VM i Rallycross vil også kunne bli brukt under andre store arrangement som Agrisjå og Landsskytterstevnet som skal arrangeres på Frigården.

Spennende

Stein Andersen i Nettbuss karakteriserer transportplanene som meget spennende.

– Vi i Nettbuss skal bidra med alt vi kan, sier Andersen.

Han tor nøkkelen ligger i effektiv transport av folk inn og ut av arrangementet.

Også Arne Henrik Ulvin ved lensmannskontoret i Stjørdal var med på befaringen langs bussløypa mandag formiddag.

Politiet vil være på veien hele VM-helga. Under festen på VM-arenaen lørdag kveld vil politiet ha ekstra mannskap på plass.

Birger Schanke fra Rallycross in Hell orienterte om planene fort trafikkavvikling ved VM-arenaen på Frigården. Bak Stein Andersen fra Nettbuss. Foto: Jan Erik Sundøy