– I første omgang ble de siktet for kroppsskade etter skyteepisoden, da begge sannsynligvis har avfyrt skudd, men det er nå klart at siktelsene vil omhandle drapsforsøk på hverandre, opplyser etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor tirsdag formiddag.

Skytingen skjedde på en hytte i Tydal i 18-tiden mandag ettermiddag. Mannen i 60-årene ble skutt i magen og transportert til St. Olavs Hospital i Trondheim etter at bevæpnet politi og ambulanse kom til stedet et par timer senere. Det var en av de to andre personene som var til stede i hytta, som varslet politiet om skytingen.

– Tilstanden hans er ikke kritisk, og han ble avhørt i natt. Han er fortsatt på sykehuset, opplyser Sparby om mannen i 60-årene.

Pågrepet uten dramatikk

Ifølge politiet kan opplysninger tyde på at de totalt fire personene som var til stede i hytta, er venner. Operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund ønsker ikke å si noe om hva de to siktede har forklart i avhør.

Han forteller imidlertid at etterforskningen og arbeidet som ledet til pågripelsen natt til tirsdag var omfattende og svært ressurskrevende.

– Det har vært et relativt stort ressurspådrag for å få løst denne saken. Det har vært utfordrende snøforhold, mørke og veldig dårlig vær, sier operasjonslederen.

Mannen i 50-årene forsvant fra hytta med snøscooter, og store politistyrker ble satt inn i søket etter mannen mandag kveld og natt til tirsdag. Klokken 01.15, over sju timer etter hendelsen, meldte politiet at de hadde kontroll på alle de impliserte partene i saken.

– Både politiets egne snøscootere og politihelikopter ble satt inn i aksjonen som førte til pågripelsen. Politiet hadde bevæpnet seg, men avfyrte ikke skudd, og selve pågripelsen ble gjennomført uten dramatikk, sier Sparby.

Flere avhør

Hytta der skytingen fant sted ligger i et område en halvtimes tur med snøscooter fra nærmeste bilvei. Helsepersonell tok seg inn til stedet med snøscooter og var framme ved 20-tiden mandag kveld.

– Det vil i løpet av dagen bli tatt stilling til eventuell fremstilling for varetektsfengsling. Begge mennene skal avhøres i dag, sier Sparby.

– Både åstedet og stedet hvor pågripelsen fant sted er sikret og plombert, og vil bli teknisk undersøkt i løpet av dagen. Det skal også gjennomføre taktisk etterforskning og flere vitneavhør, opplyser han.