Forskerlinjen ved Ole Vig videregående skole spanderte en halv dag på Tangen Teknopark. Det var vel anvendt tid, skal vi tro elevene.

– Det var spennende å se hva bedriftene på Tangen Teknopark driver med. Det er mye forskjellig, og vi ble inspirerte, sier Signe Ferner Kjøpsnes (17) og Ingrid Marielle Høiseth (16).

Duoen er førsteårselever ved forskerlinjen, som har fokus på teknologiutvikling og realfag.

– For oss er det innenfor med hva vi holder på med på skolebenken. Det var artig å se det i praksis, og ikke bare i boka, sier de.

Ulike bedrifter

Tangen Teknopark er et bygg fylt av teknologibaserte bedrifter hvor gründerånden lever i beste velgående. Her bobler ideene ut i et miljø basert på erfaringsutveksling, og hvor det administrative arbeidet er satt bort til folk som kan dette bedre enn gründerne.

Til gjengjeld får ildsjelene jobbe med det som opptar dem aller mest; å utvikle produkter som forhåpentligvis blir satt i produksjon og kan bli en lønnsom levevei.

Forskerelevene fikk besøke så og si alle bedrifter, og fikk et godt innblikk i hverdagen på teknoparken.

– Besøkene var interessant, og det ser ut til å være en morsom jobb, sier Ferner Kjøpsnes og Høiseth.

– Kan dere havne her om noen år?

– Vi vet fortsatt ikke hva vil skal bli og alt er åpent, men det høres spennende ut å jobbe her.

– Vår dør er åpen

Lars Kjebekk på Tangen Teknopark driver blant annet bedriften CargoPin som elevene besøkte. Det var også han som la til rette for at elevene ved Ole Vig kunne komme på bedriftsbesøk.

– Å få besøk av elever er viktig, og her kan de se litt av det virkelige liv. På teknoparken er det et vidt spekter av bedrifter, hvor vi bruker mye av hverandres kompetanse, sier han.

Kjebekk tror et slikt besøk kan inspirere elever til å ta kontakt senere.

– De som er her i dag kan være våre fremtidige arbeidstakere. Vår dør er åpen, og hvis de er sultne og har programmeringsteft, er mulighetene mange. Vi har tidligere brukt unge arbeidstakere, med bakgrunn fra Ole Vig videregående skole, sier Kjebekk.