Loke ble stjålet fra Vikings lokaler i Stjørdal sent på kvelden torsdag 11. mai.

En ansatt var ute en tur i tidsrommet mellom klokken 22.30 og 00.30. Da han kom tilbake oppdaget han at hunden var borte.

Rundspørring og avhør

Etterforskningsleder Annar Sparby opplyser at politiet har fått flere tips om hvor Loke befinner seg.

– Tipsene går ut på at han kan være på forskjellige steder i hele landet. Så langt har ikke opplysningene ført til at hunden er funnet. Vi vet ikke hvor den er, sier Sparby til Bladet.

Politiet har gjennomført rundspørringer blant naboer og har tatt avhør av ansatte ved kennelen hos Viking.

– Slik det ligger an nå, så er ikke dette en sak vi kommer til å prioritere. Men vi kommer til å følge opp de tips vi får også i tiden framover, sier Sparby.

Forkastet anke

Historien rundt Loke er i ferd med å bli lang. I 2015 skal hunden av rasen Dogo canario ha gått til angrep på en annen hund i Stjørdal sentrum. Saken ble anmeldt og hunden begjært avlivet.

Våren 2016 havnet saken i tingretten, hvor politiets beslutning ble stadfestet. Eierne valgte imidlertid å anke saken. Lagmannsretten ga i februar tingretten medhold i avgjørelsen, men familien ønsket å prøve saken for høyesterett.

Dagen før Loke ble stjålet fra kennelen i Stjørdal, kom beskjeden om at høyesteretts ankeutvalg forkastet anken, skriver Trønder-Avisa. Det betyr at dommen fra lagmannsretten om å avlive hunden rettskraftig.

– Fælt

Loke-familiens talsperson, Unni Østmo, tar avslaget i høyesterett til etterretning.

– Det var for så vidt som ventet, men det er fælt. Jeg synes vi ble avskrevet for lett i lagmannsretten. Det er veldig synd, sier Østmo.

Hun er oppgitt over at hunden nå er forsvunnet.

– Vi vet ingenting. Jeg håper vi kan få et tegn fra noen om at Loke har det greit. Men innerst inne føler jeg på meg at han har det bra, og jeg kan ikke fatte og begripe at noen har tatt Loke bare for å være «trollåt».

Vil ta farvel

Unni Østmo forteller at hundeeieren er forbauset over at han måtte lese i media om at Loke var forsvunnet.

– Ingen tok kontakt med ham. Det eneste han ønsker er å få ta et skikkelig farvel med hunden, sier Østmo.

Kampen for Lokes liv har kostet familien mellom 300.000 og 400.000 kroner. De har betalt for Lokes forpleining i «arresten».