23. mai 1987 sto den tidligere malvikordføreren for den offisielle åpninga av Jakobsli museum i Hommelvik.

Under Historielaget Hommelviks venner 30-årsjubileum sist tirsdag var hommelvikingen på plass blant om lag 50 gjester.

– Kjempeartig. Mye folk og mye god kake, humrer Asbjørn Nøstmo.

Husker ingenting

Mellom 1984 og 2003 satt den tidligere Ap-politikeren som ordfører i Malvik. I løpet av de mange periodene var hommelvikingen - som seg hør og bør - til stede og kastet glans over en rekke ulike arrangement. Deriblant ved Jakobsli museum en vårdag sent på 80-tallet, da han på symbolsk vis ble bedt om å vri om nøkkelen i ytterdøra.

– Husker du noe fra åpninga?

– Ikke tale om. Men under jubileet i dag fikk jeg se et bildet fra da jeg sto på trappa, sier 84-åringen - som blant annet fikk selskap av nåværende ordfører Ingrid Aune (Ap) på bursdagsfesten.

Fint

Eiendommen Jakobsli ble bygget som bolig i 1890. I 1985 flyttet de siste beboerne ut, og huset ble solgt til Malvik kommune. To år etter overtok historielaget forvaltningsansvaret for eiendommen og etablerte museum i den gamle arbeiderboligen.

– Jeg synes det har blitt fint her. Det er samlet såpass mange gjenstander opp gjennom årene at det snart ikke er behov for mer, sier Nøstmo.

I solskinnet foran museumsbygningene ble det servert kaffe og bløtkake. I tillegg ble det overrakt blomster og gaver til jubilanten.

Vellykket

Kari Hoff, leder i museumsgruppa, beskriver arrangementet som vellykket.

– Vi var veldig heldige med været, og folk så ut til å trives, sier Hoff.

Se mange bilder fra arrangementet her!