Dagligvarebutikken flyttet fra Kjøpmannsgata 36, eller det som på folkemunne kalles «Domusbygget», i fjor sommer. Siden har lokalene stått tomme.

Nå har endelig utleiesjef i Coop Midt-Norge SA, Anita Eidem Kristiansen, fått på plass ny leietaker.

Avtalen med Fagmøbler er signert, og møbelbutikken kommer til Stjørdal til høsten.

– Dette blir veldig bra. Fagmøbler kommer til å passe inn i senteret, forteller Kristiansen.

1.200 kvadratmeter

Fagmøbler er en landsdekkende møbelkjede med 67 butikker fordelt på hele landet. Vidar Tjernsbekk er én av dem som skal drive butikken i Stjørdal.

– Vi føler det er et potensial i markedet. Dette skal bli en veldig fin butikk, sier han, som driver Fagmøbler-butikken i Verdal i dag.

Dørene til nybutikken åpnes en gang i september/oktober. Den rommer 1.200 kvadratmeter, i tillegg til lagerplass.

– Vi har vært i dialog med Coop siden i fjor høst, men da kom vi ikke i mål. Det ble aktuelt igjen på vårparten, og vi er veldig fornøyde med at det ordnet seg, sier Tjernsbekk.

Leiekontrakten som er underskrevet lyder på tre år i første omgang.

– Vi har en langsiktig plan for Stjørdal. Dette er ikke tenkt som en døgnflue, og vi kommer for å etablere oss på en skikkelig måte, sier Vidar Tjernsbekk.

Attraktive

Utleiesjef Anita Eidem Kristiansen forteller at det har vært utfordrende å finne leietakere etter at Mega-butikken flyttet ut.

– Å finne noen til så store areal er ikke enkelt. Det har tatt tid. Og det at Domusbygget etter hvert skal rives spiller jo også inn, sier Kristiansen.

Hun mener den gode tilgjengeligheten, beliggenheten og parkeringsmulighetene gjør sitt til at mange vil besøke senteret i tiden framover.

– Du får det ikke mer sentralt. Og når Fagmøbler nå kommer og tar i bruk det viktigste lokalet i hele senteret, så er vi sikker på at vi blir mer attraktive, sier Kristiansen.

Anita Eidem Kristiansen skal fortsatt fylle to tomme butikklokaler i Domusbygget. Det er ledig etter Gullfunn og Black & White.

– Vi har ingen nye butikker på blokka pr. nå. Men det vil helt klart være en positiv synergi at Fagmøbler kommer. Ikke bare for Domusbygget, men for hele Gata, mener Kristiansen.