– Målet er å kunne lever godt av dette, men da må man bli best. Og det skal jeg jobbe hardt for å bli.

Det sier Toril Kristiansen ei snau uke etter nyåpning.

Nyutdannet

I 23 år jobbet hun i hotell- og restaurantbransjen før hun valgte å hoppe av og utdanne seg til negledesigner.

Nylig åpnet hun salongen Frøken Strøken i kjøpesenteret på Sveberg. 38-åringen etablerte seg først i klesbutikken B-youngs lokaler, men fant raskt ut at hun trengte mer plass.

– Rommet jeg disponerte i klesbutikken var bortgjemt og litt for lite. Jeg måtte ha noe større med skikkelig ventilasjon, forklarer Kristiansen.

Flying start

Hun forteller om stor pågang i oppstartsfasen.

– Det tok virkelig av de første dagene. I uka før den offisielle åpninga kom folk på døra og spurte om behandling. Jeg måtte be mannen min om å få opp neglebordet selv om det så ut som en byggeplass her, forteller Kristiansen og smiler.

– Jeg har fått en flying start, og det er artig, legger hun til.

Kristiansen tilbyr i hovedsak pedikyr og manikyr og selger behandlinger i ulike pakker. Blant annet for menn.

– Selv om dørstokkmila er høy for å komme hit og stelle neglene, har jeg satt sammen en pakke spesielt for menn. Det er en enkel pedikyr med stell av neglebånd og håndmassasje, forklarer hun.

Plass til flere

Den viktigste målgruppa er kvinner i alderen 20 til 40 år. Tilsvarende behandling tilbys på flere steder i Stjørdal og Malvik. Kristiansen mener imidlertid det er plass til flere.

– Det var en liten nedtur for noen år siden, men den generelle holdningen blant voksne kvinner i dag er at de ønsker å bruke penger på ting som gjør dem glade. Det brukes mye penger på velvære, fastslår Kristiansen.

Bytur

Navnet Frøken Strøken stammer fra en bytur sent på 90-tallet.

– Jeg var på byen en kveld for mange år siden, da en mann ropte frøken strøken etter meg. Den kommentaren satte seg, jeg klarte ikke å glemme den, ler Kristiansen og fortsetter:

– Da jeg skulle finne et navn på salongen ville jeg ha noe catchy som folk husker. Dermed ble det Frøken Strøken negledesign.