Verdensmesterskapet i rallycross på Lånkebanen nærmer seg med stormskritt. Den store helga er 10. og 11. juni. Da ventes mer enn tjue tusen tilskuere til Stjørdal og arenaen på Hell. I tillegg blir det som skjer på Lånkebanen, kringkastet over hele verden.

Kjempearrangementet betyr mye for Stjørdal. Reiselivs-næring, hoteller og butikker øker sin omsetning. Selve arrangementet gir inntekter til mange lag og foreninger i Stjørdalsområdet som stiller med flere hundre frivillige. Eksperter regner med at lokalsamfunn og næringsliv tjener flere titalls millioner på VM-arrangementet. I tillegg kommer en nærmest ubetalelig verdi av stjørdalsreklamen som kommer fra TV-sendingene.

Det stopper imidlertid ikke der. Flere store arrangement står i kø. I juni skal deler av NM i sykkel avvikles i Stjørdal. I slutten av august er det tid for en ny stor landbruksmesse. Kjempearrangementet Agrisjå flytter inn på Frigården i Lånke. Og neste sommer blir Frigården stedet for landsskytterstevnet. Til sammen vil disse arrangementene trekke titusener av besøkende til Stjørdal. Arrangementsbyen Stjørdal har store muligheter.

Så stor publikumstilstrømning skaper selvsagt store utfordringer. Flaskehalser i trafikken er en hindring. Derfor er det betryggende å vite at VM-arrangørene nå jobber med et strømlinjeformet transportsystem inn til VM-arenaen i Lånke.

En strømlinjeformet trafikkavvikling er en viktig forutsetning for at arrangementsbyen Stjørdal skal bli en suksess. Derfor er det veldig bra og interessant å se at VM-arrangørene og Stjørdal kommune går sammen om å finne gode løsninger på trafikkavvikling og parkering.

Det handler ganske enkelt om å redusere trafikk og antall biler inn og ut av VM-arenaen i Lånke. På Tangen stiller kommunen og andre mer enn tusen gratis parkeringsplasser til disposisjon. Folk som parkerer her, får kjøre gratis shuttlebuss fram og tilbake til VM-festen på Lånkebanen.

Planen er veldig spennende. Fungerer dette, vil det bidra til å legge en viktig forutsetning for at arrangementsbyen Stjørdal skal lykkes. Da kan enda flere store arrangement bli lagt til Frigården til glede for hele lokalsamfunnet.

Allerede står flere arrangement i kø.