Leder i Utvalg for areal og samfunnsplanlegging, Bernt Ole Ravlum (Ap), tilbyr lagringstomt for tømmeret i hovedbygningen og vognskjulet på Saksvik Øvre.

Gjenbruk av tømmeret

–Dette er en av de spesielle sjønære gårdsbrukene som burde vært tatt godt vare på for ettertiden. Men når det ikke har latt seg gjøre må vi sørge for at det gamle tømmeret blir tatt vare på for ettertiden. Det kan gjenbrukes enten ved å sette opp tilsvarende bygning eller at deler av tømmeret kan brukes, mener Bernt Ole Ravlum, som er arkitekten bak kommunestyrets vedtak som pålegger eieren av Saksvik Øvre å bidra til at tømmerbygningene blir ivaretatt og lagret under forsvarlige forhold.

Kulturhistorisk verdi

–For meg har det vært viktig å sørge for at den kulturhistoriske verdien blir tatt vare på. Nå har det ikke lykkes å finne noen som vil ta vare på eller gjenbruke tømmeret fra den gamle trønderlånene på Saksvik. Derfor har jeg sendt en epost til eier Bjørnstad om at han kan plukke ned og merke tømmeret og transportere det til min eiendom i Mostadmark. Der kan han lagre tømmeret under tak, slik kommunestyret har vedtatt må gjøres før han får tillatelse til å bygge ut eiendommen sin, sier Bernt Ole Ravlum i en kommentar.

Avventer fylkesmannen

Eier og utbygger, Karl Ove Bjørnstad, planlegger å bygge 40 nye leiligheter på eiendommen. Men før det kan skje må de gammel bygningene og steinmuren etter det gamle fjøset, rives, lagres og gjenbrukes i tråd med kommunestyrets vedtak. Fordi Bjørnstad, uten nødvendig tillatelse, allerede har revet panelet av bygningene har Malvik kommune gitt et straffegebyr på 400.000 kroner. Et gebyr som er påklaget til fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

–Nå har jeg tenkt å avvente fylkesmannens behandling av tvangsgebyret vi er ilagt av kommunen. Dersom fylkesmannen gir kommunen medhold vil den saken bli behandlet videre i rettsapparatet, sier Karl Ove Bjørnstad, som ikke vil spekulere i hvor snart det vil være aktuelt å starte riving av de gamle gårdsbygningene.

–Det er riktig at jeg har fått en epost fra Ravlum om at han stiller tomt for lagring av tømmeret. Nå skal jeg ta kontakt for å høre hva som er aktuelt å transportere opp til eiendommen hans i Mostadmark. Det er neppe aktuelt å lagre det tømmeret som er råttent. Det må også avklares med Malvik kommune om eiendomsretten til tømmeret når det er lagret og om dette er en løsning som de godkjenner, mener Bjørnstad.

trond.nostberg@bladet.no

975 95 211

Leder i Aresam, Bernt Ole Ravlum (Ap) tilbyr plass på egen eiendom.