Prosjektet Sommertoget 2017 i regi av NRK nærmer seg med stormskritt. Statskanalen har chatret et tog og skal i åtte uker kjøre langs jernbanenettet i hele Norge. Underveis stopper toget på 40 steder for å lage sendinger.

Tirsdag 4. juli sendes programmet Sommeråpent fra perrongen ved Hommelvik stasjon.

Skavlan og Brenner

Årets Sommeråpent-programledere er nå klare. På strekningen Hommelvik-Åndalsnes skal Jenny Skavlan og Hans Olav Brenner lede TV-sendingene.

– Jeg har alltid drømt om å få være med å lede Sommeråpent. Det virker så morsomt å være en stor gjeng på tur og skildre norsk sommer med alt den har å tilby, sier Jenny Skavlan i en pressemelding.

Hun ser på det å gjøre livesending hver kveld i en uke som en kul programlederutfordring. På turen må hun ha tilgang på Internett.

– Jeg må ha muligheten til å følge med på hva datteren min gjør mens jeg er på tur. I tillegg vil jeg oppdatere Snapchat og andre kontoer med hva som skjer i kulissene av Sommertoget.

Når Hans Olav Brenner ser for seg den forestående programlederjobben, tenker han på Agnar Mykles beskrivelser av lengsel og skinnegang og Dag Solstads roman «Aril Asnes», som handler om nettverket av togskinner som forbinder hele Europa.

– Og så tenker jeg på stasjonsbyene i Trøndelag som jeg selv passerte til og fra studietilværelsen i Trondheim på slutten av nittitallet, sier han.

Vil ha tips

Kommunikasjonsansvarlig Tonje Bergmo i NRK opplyser til Bladet at innholdet i programmet i Hommelvik fortsatt ikke er helt spikret.

– Det er fortsatt mulig å komme med tips og innspill, sier Bergmo.