Etter en litt laber åpning av fisket i Stjørdalselva fra midnatt og utover, ble det mere liv i elva i morgentimene. Og et kvarter over åtte slo det på en laks på flua til Magnus Karlsson som kommer fra Trollhättan. Svensken som fisket på valdet til Håkon Kyllo på Ingstadnes trodde ikke at det var en storfisk som hadde slått på.

Fikk ingen hjelp

Men etter å ha kjørt laksen i førti minutter fikk han den inn på sandbanken og fikk se at her var det en skikkelig storfisk.

– Jeg forsøkte å ringe kompisene som var inne, men fikk ikke noe svar. Jeg måtte lande den digre laksen sjøl og det ble noe dramatisk da fortommen røk like etter jeg hadde fått den på det tørre. -Heldigvis var den såpass kjørt at den ikke laget noe sprell der og da.

– Men du verden den var stor, sier Karlsson som er sykepleier av yrke og som kjente at han var både svett og skjelven i bena etter landingen.

– Da vi fikk veid og målt på Laksebørsen viste vekta 18,4 kg og 1.18 i lengde, sier han og tilføyer. – En meget pen laks av beste merke fra Stjørdalselva.

Økte persen med 10 kilo

38 åringen har fisket laks i Norge i mange år, og har vel en åttekilos laks som pers fra Sundalen. Men i år debuterte han altså  som laksefisker i Stjørdalselva og det med godt hell.

– Og så var det tilberedningen?

Den skal deles opp i kilos-biter og gjøres klar for grilling. –Men det beste med det hele er det at jeg har vært mye borte på laksefiske og brakt heller lite fisk med meg hjem. Nå kan min kone få gleden av å ta i mot en skikkelig godbit av en stjørdalslaks til festmat.

– Og ikke glem. Vi skal ha en god og kald øl til.

– Hvis denne blir årsbeste kjører du 85 mil fra Trollhättan for å hente et vinnertrofe til neste år.

– Ja, så klart. Dette var stort. Vi kommer til å bruke en ny tidsregning etter dette. – Før og etter storlaksen!