- Hva som er bra med Kvislabakken skole? Jeg var ny her i høst, og jeg har blitt godt tatt imot av dem som jeg går sammen med i klassen min, sier Catharina Hammer Rømo (11).

Med cowboyhatt og grønn t-skjorte der det står "Kvislabakken skole 100 år" er hun kledd for 100-årsfest!

Surt og kaldt

Surt vær er intet hindrer for en sprek hundreåring. En jubileumsfest er intet unntak. Derfor hadde unge og gamle møtt oopp for å være med på en gedigen jubleumsfest på torsdag kveld.

Festen foregikk nemlig utendørs på juni måneds aller sureste dag så langt i år med regn, vind og noen få, blåfrosne varmegrader i lufta.

Utendørs

Utendørs underholdning er et sjansespill i Trøndelag. Det er noe alle vet. Kvislabakken skole hadde valgt å markere Den Store Dagen med frisk luft rundt ørene - det vil si utendørs, med en stor, overbygd scene som arena, og med publikum foran seg.

Etter endt forestilling entret varaordfører Ole Hermod Sandvik scenen med blomster til rektor, med gratulasjonsklem - og med en sjekk på 3000 kroner som han dro opp av baklomma. Det er opp til skolen selv hvordan de vil bruke pengene.

Passe stor

- Alle klassene har vært på scenen for å delta med forskjellige innslag. Noen har danset linedance, andre har spilt blokkfløyte, eller de har hatt linjegymnastikk. Det er faktisk elevene selv som har plukket ut det de ville opptre med, foreller rektor Helen Barbala.

- Og hva syns rektor er bra med Kvislabakken skole?

- Det er mange ting det. Vi har et godt samarbeid med foreldre og med lokale lag og forenigner. Og så er vi en passe stor skole med under 200 elever og 25 ansatte totalt. Dermed får vi fin nærhet til hverandre, sier Helen Barbala.