Torsdag 1. juni gikk startskuddet for årets "Ut i Meråker"-sesong. Anne Blæstervold er en av dde mange ivrige brukerne av tilbudet og mulighetene det gir til å bli kjent i bygda.

- Samtidig som man har et mål å gå til, er det veldig realt med så variert lengde til de ulike turmålene, sier Anne Blæstervold.

Populært

– Dette er utrolig populært. Folk begynte å etterlyse turkortene i god tid før 1. juini, som er startdatoen for årets sesong, sier Alf Olsen, mannen som gjennom alle år har vært en drivkraft i tilbudet "Ut i Meråker".

I fjor hadde prosjektet 7500 navn registrert i bøkene som ligger ute på hvert enkelt turmål. Alf Olsen syns dette er et utrolig høyt tall til å være i en kommune med rundt 2500 innbyggere.

Spredt

Turpostene ligger spredt over hele Meråker. De kan gjerne være plassert i tilknytning til et kulturminne, et utsiktspunkt, eller andre steder som peker seg ut.

Avstanden til de enkelte postene kan variere. I år er det fem kilometer å gå til den turposten som ligger lengst fra vei, altså en tur på ti kilometer når du går fram og tilbake. Men gjennomsnittet ligger på fire kilometer tur-retur.

Siden 2007

Dette er 11. året at de som står bak "Ut i Meråker" setter ut turposter og inviterer meråkerbygger og andre mer eller mindre iherdige markatravere til å bli med ut i naturen. Noen få av postene er gjenbruk fra tidligere år, men det er ikke mange.

– I løpet av disse 11 årene har vi satt opp over 100 forskjellige poster rundt om i Meråker, ser Alf Olsen.

Premiering

Alle som har vært innom samtlige turposter i løpet av sesongen, blir premiert med en buff når de leverer turkortet på biblioteket. Ellers er det premier til de tre som har hatt flest turer. I tillegg blir det også trukket ut premier blant alle dem som har levert inn turkortet, uansett om de har mange eller få turer.

"Ut i Meråker"-sesongen varer fra 1. juni til 31. oktober. Da blir turbøkene ute på postene samlet inn.