God stemning rådet da Nessbakkan vel i Hommelvik inviterte til pinsefering lørdag kveld. Pinsefesten er en gammel tradisjon som holdes i hevd hvert eneste år. På menyen står god mat og drikke, aktiviteter for barn og voksne, og selvsagt et sprakende pinsebål. Et populært samlingspunkt, forteller leder i Nessbakkan vel, Tony Beck:

Aktiviteter

– Du ser jo hvor mye folk det er her. Vi har hatt en tradisjon for å kjøre forskjellige ting, og vi har noe for både unge og voksne. I kveld har vi hatt natursti, og nå er det kasting på brusflasker. Så har vi kjøpt inn en vin og en konjakk som de voksne kaster på. Det som blir til overs går til vel-kassa for å ordne nettopp slike arrangement.

Viden kjent

– Godt samhold i Nessbakkan?

– Ja, man må si det. Det har jo kommet en del innflyttere de siste årene, men de er med her, de også. Hommelvik er en liten plass, og folk snakker sammen. Det er viden kjent at vi har arrangement her oppe, og da kommer folk. Så det må jo være noe som fenger. Den er ikke helt utdødd ennå, pinsefeiringa, smiler han.

Lavere oppslutning

Pinsefeiring med bålkos og sosialt samvær har sterke tradisjoner i Trøndelag. En kjapp rundtur rundt om i Malvik bar likevel ikke bud om den helt store aktiviteten på pinseaften, lørdag kveld. Også i Nessbakkan har de merket en noe mindre oppslutning om feiringen opp gjennom årene. Hva det skyldes er ikke godt å si, mener Tony Beck:

– Vi kan jo ikke klage på været, det er oppholds i alle fall, og det er mer enn det var i fjor. Kanskje er det færre som har småunger, og da begynner de vel å finne på egne ting, sier han.

Kristen høytid

Pinsen er en kristen høytid som følger femti dager etter Jesu oppstandelse på første påskedag. Den markerer dagen da Den Hellige Ånd viste seg for apostlene som ildtunger, i følge kristen tro.