– Konkurranseinstinktet er stort. I fjor økte de farten når de nærmet seg målstreken, skulle nesten tro det sto om liv. Vi gleder oss til å arrangere løpet igjen i år, sier Ragnhild Amb.

Tradisjon

Hun er én av flere arrangører. Førstkommende onsdag går startskuddet for rullatorløpet for tredje gang. Start og mål er ved aktivitetssenteret i Yrkesvegen i Stjørdal.

– Vi kan kalle det en tradisjon nå, og vi gjør dette for å skape aktivitet til de eldre i kommunen. Dette er et fint treningsmål for mange. Og det er et lavterskeltilbud. Det viktigste er å møte opp, delta eller være heiagjeng, forteller Jone Sørlie Wågan.

Ordfører Ivar Vigdenes skal stå for den høytidelige åpningen. Det blir videre hjelp til service og justering av kjøretøyene før start, felles oppvarming, underholdning, premieutdeling og servering.

– Man kan stille med rullator, rullestol eller stokk. Alt er lov. Vi oppfordrer deltakerne til pynting og utkledning, sier Wågan.

Har bestilt godvær

Det er to løypealternativ – en kort og en lang løype. De to foregående årene har det vært mellom 60 og 70 deltakere. I år satser arrangøren på deltakerrekord.

– Vi håper at pårørende stiller opp både som hjelpere og heiagjeng. Dette skal bli en skikkelig fest. Og i år har vi bestilt godvær også, understreker Ragnhild Amb.