Det er satt av 5,5 millioner kroner på investeringsbudsjettet de neste tre årene for utskiftning av gatelys langs de kommunale veiene i Malvik.

– Dersom vi ikke kommer i gang med å skifte ut de gamle armaturene i gatelysene vil de bli mørkt i løpet av høsten. Det er ikke lenger mulig å få reservedeler til de gatelysene vi har langs de kommunale veiene, forklaret virksomhetsleder Olav Bidtnes da han orienterte medlemmene i Trafikksikkerhetsutvalget om gatelysprosjektet som skal gjennomføres i løpet av tre år.

– Vi har jobbet intenst det siste året for å hente inn informasjon og kunnskap slik at vi kan gjøre de riktige valgene i forhold til leverandør og hva slags utstyr som skal velges. Det er ES-Elektro, som kommunen allerede har en driftsavtale med, som har fått jobben med å skifte ut gatelysarmaturene som en del av driftsavtalen. Planen er å starte i slutten av juni og være ferdig med utskiftningen i løpet av de neste tre årene, sa Bidtnes, som antydet at de prisene kommunen har oppnådd gjør at en regner med å bruke noe mindre enn det beløpet som er avsatt i investeringsbudsjettet for perioden 2017-2020.

De private veiene der kommunen drifter gatelysene vil få ny Les-gatelys. Mens fylkesveiene i Malvik er det Statens vegvesen som har ansvaret for vedlikehold av gatebelysningen.