Søndag formiddag fikk Fjølstadtrøa museum besøk av vikinger fra «Hands on history». Ingrid Galadriel Aune Nilsen og Richard Åkesson vartet opp med mat laget på vikinghistorisk vis.

På menyen sto det blant annet verpehøne med fermentert kål og kokt byggbrød med tyttebær, smør og tørrsild. Til dessert var det skyr med honning og hasselnøtter. Ingrid forteller at folket var nys-gjerrig på vikingkosten.

– Folk har vært stort sett nysgjerrige og positive, sier hun.

Hun forteller at det var mange som kom innom Fjølstadtrøa søndag.

– Vi har egentlig hatt en konstant pågang av nysgjerrige folk i dag, forteller Ingrid.

Viking-maten falt ikke i smak hos alle. Kaisa Gartland Kristensen, Sunniva Staver Løkk, Astri Hallan tilbrakte søndags ettermiddagen på Fjølstadtrøa museum, og fikk smake på viking-maten, og var ikke overbegeistret.

– Vi likte det ikke noe spesielt, er Kaisa og Sunniva enige om. Astri mener at maten var “sånn passe”.

Alle er derimot enige at det var kult å få besøk av vikinger på Fjølstadtrøa.

– Det var veldig morsomt å se hvordan de laget det, sier Kaisa.

Selv om viking-maten ikke falt i smak, fant de noe de likte. Jentene forteller nemlig at det gikk med en del av vaflene som serveres på Fjølstadtrøa.

«Hands on history» jobber med å undervise om, bevare og revitalisere kulturarven i Norge.