Tirsdag kveld ble anleggsstarten markert med store deler av bygdefolket til stede.

Nærmiljøanlegg

– Her skal vi bygge et flott nærmiljøanlegg som blir åpent for alle, sier prosjektleder Anne Marita Myren.

Hun takker bygdefolket i Elvran for all støtte og entusiasme. I løpet av kort tid er det samlet inn til sammen 160.000 kroner til nærmiljøanlegget i Elvran. Lag og foreninger har stolt villig opp med penger. I tillegg har bygdefolket deltatt i kronerulling.

Mange bidrag

De største bidragsyterne blant lag og foreninger er Ungdomslaget som har gitt 70.000 kroner. Stjørdal kommune stiller med 20.000 kroner i folkehelsemidler. Sparebank1 har gitt 10.000. Også Lånke Idrettslag har gitt 10.000 kroner til nærmiljøanlegget i Elvran.

Anlegget som skal bestå av kunstgressbane med gjerder rundt, er beregnet å koste en halv million kroner. I tillegg til pengene som er samlet inn, skal anlegget finansieres ved hjelp av dugnad og spillemidler.

Starter gravingen

– Gravearbeidet starter så fort skolen slutter onsdag i neste uke, smiler Anne Marita Myren.

Nå skal den gamle grusplassen graves opp og dreneres før det blir fult på pukk og grus som underlag for kunstgresset.

Første spadetak

Tirsdag kveld var bygdas sterke datter og europamester i styrkeløft Marte Elverum på plass for å være med på å ta det første spadetaket på nærmiljøanlegget. Idrettslaget i Elvran stilte med spade med spesialforlenget skaft til jobben. Spillere på fotballaget til Elvran IL var med og hjalp Marte med å bruke spaden.

– Veldig trivelig å få være med på dette prosjektet, smiler Marte Elverum.

Hun vokste selv opp i Elvran og har brukt den gamle grusplassen ved skolen flittig.

– Her har jeg spilt mye fotball og fått mange skrubbsår. Det skal bli veldig flott å få kunstgress på banen, sier Marte Elverum.

Samarbeid med kommunen

Nærmiljøanlegget ved Elvran Oppvekstsenter bygges i samarbeid med Stjørdal kommune. Kommunen har bygslet grunn som stilles til disposisjon for anlegget.

Idrettslaget skal nå bidra med dugnadsinnsats. Kunstgressdekket har Elvran IL fått av idrettslaget på Kattem i Trondheim.

LES OGSÅ: Nå blir det kunstgress i Elvran

– Vi har kunstgresset liggende på lager. Det er et gammelt dekke som er en del slitt. Vi er derfor allerede på utkikk etter et nytt og bedre kunstgressdekke, sier prosjektleder Anne Marita Myren.

Hun regner med at det gamle dekket fra Kattem blir lagt på til å begynne med. Så vil kunstgresset bli fornyet etter hvert.

Marthe Elverum og prosjektleder for nærmiljøanlegget Ann Marita Myren sprettet kaka med "kunstgressglasur". Foto: Jan Erik Sundøy