– Vi er i rute. På vel halvåret klarer vi å legge godt til rette for det arealet leietaker Nord Universitet ønsker. Det er reist et nytt bygg mellom de to blokkene som var der før, og det nye arealet blir undervisningsareal. Ellers er det noe ombygging for mindre undervisningsrom og bibliotek i eksisterende areal, for å nevne noe, sier Skjervold.

Behov for mer

Skjervold sier at når Nord Universitet er på plass i august vil bygget være fullt utnyttet med untak av noe uutnyttet kontorareal gjennom Abel.

– Ellers er også tomta regulert for ei tredje blokk. Før utbygging her kreves det sjølsagt en ferdigsignert leieavtale, en avtale med noe varighet, sier Skjervold.

Han legger til at eier er aktiv i markedet på søk etter mulige leietakere som kan forløse den tredje blokka.

Annen type studier

Skjervold sier at Nord Universitet har tegnet en tiårig leieavtale.

– Denne lokaliseringa av universitetet er ingen midlertidighet. Her tenkes det langsiktig, og vi opplever allerede en diskusjon om at de har behov for mer areal. Vi registrerte den store søknadsmassen til masterstudier som settes i gang fra i høst på Tangen, og jeg vil nok tippe at universitetsledelsen tenker at nettopp her på Tangen i Stjørdal vil det være gunstig å legge andre studietilbud, sier Skjervold.

– Da må du bygge videre ut?

– Da kan det skje at vi får en henvendelse om å stille opp med mer areal. Det kan vi innfri, her er det stor positiv vilje fra eiernes side, sier Skjervold.

Bladet har tidligere skrevet at Nord Universitet flytter sitt MBA-studie fra Steinkjer til Stjørdal fra høsten. Det kan bety 300 nye studenter på sikt.

192 søkere

Universitetet hadde 192 søkere på 100 plasser til den master i ledelse og økonomi på Tangen.

Studentene går et studieløp på tre år, så det betyr at det på sikt vil være 300 studenter i omløp på dette faget, i Stjørdal. Tilbudet som fra i høst blir gitt ved de nye lokalene til universitetet på Tangen, er et deltidsstudium over tre år, fordekt på fire årlige samlinger.

I et tidligere intervju angående de nye studieplassene uttalte varaordfører Ole Hermod Sandvik at han var spent på hvilke ringvirkninger de nye studiene kan skape i Stjørdal.

– Det blir spennende å se om det blir lagt flere studier til Stjørdal. Vi har nok areal, så Stjørdal kan gjerne utvikle seg til å bli et stort studiested. Vi har en stor fordel når det gjelder plassering, både med tanke på tog- og flyforbindelse, sa Sandvik til Bladet.