Skomaker Trond Einar Christensen har drevet Skomageriet i Stjørdal i 12 år, men ikke kastet en eneste gjensatt sko.

– Jeg samler opp skoene som ikke hentes og tar de med hjem. Har stående ni – ti søppelsekker med sko, forteller Christensen.

– Synes folk er flinke

Det er ikke det at han mener det er mye. Tvert imot.

– Det samler seg opp en halv sekk sånn ca. i året. Det er ikke mye. Jeg synes folk er flinke til å hente skoene sine. Det jeg har stående er ikke mye med tanke på at det er helt fra 2005, sier han.

– Hvorfor gjør du det? Samler på dem?

–Folk kommer og spør. Det kan de gjøre etter to – tre år. De har funnet en lapp fra Skomageriet innser at det er sko de har glemt. Da er de litt ydmyke når de kommer og spør om det kan tenkes at jeg fortsatt har dem stående. Da prøver jeg å se om jeg finner dem, og som oftest gjør jeg det.

Samler seg opp

– Ikke en sko har du kastet?

– Nei, har egentlig ikke det. Rotet bort et par som jeg måtte erstatte for en kunde en gang. Og jeg har ødelagt et par.

– Hva skal du gjøre med posene. Det samler seg opp?

– Jeg har tenkt på det. Kanskje få levert dem noe sted. Men noen sko er enklinger. De må jeg vel ta og kvitte meg med.

Nok å gjøre

Det står også masse sko i butikkhyllene i verkstedet til skomakeren i Torgveien. Det er sko som skal repareres eller er ferdige til levering. Det er nok å gjøre forteller skomakeren, som både skifter helflikk, syr, pusser og reparerer sko. I tillegg til at han reparerer vesker og bager, jakker og andre klesplagg, MC-seter, bilseter, kalesjer og annet.

– Nå i det siste har det blant annet vært reparering av en del bunadsko etter 17, mai forteller Trond Einar Christensen.