Prisvinneren skal være en døråpner som sørger for at det kommer arrangementer og konferanser til Stjørdal.

Haugseth, som til daglig jobber i Stjørdal Næringsforum, har hatt en finger med i spillet både når det gjelder Agrisjå, VM i Rallycross, NM i sykkel, Landsskytterstevnet og bluesfestivalen.

- Prisvinneren fyller alle kriterier for å vinne prisen. Han har gjennom flere tiår vist et brennende engasjement for Stjørdal og å sette kommunen på kartet. Han har vist en ekstra innsats for at mange arrangement og konferanser er blitt lagt til kommunen, og er en av de aller ivrigste til å fremsnakke Stjørdal, sa ordfører Ivar Vigdenes under utdelingen.

- Mange andre fortjener prisen

Haugseth var svært overrasket over å bli utnevnt som Årets døråpner.

- Jeg hadde slettes ikke regnet med å vinne. Det er mange andre som fortjener denne prisen like mye som meg. Det er en stor ære å bli tildelt en slik pris, og det er inspirerende for det videre arbeidet, sier han .

Haugseth er rask til å trekke frem laget Stjørdal som en viktig støtte i arbeidet med å få lagt arrangementer til byen.

- Vi jobber i en kommune som er visjonær, og som arbeider mot et mål om å bli arrangementskommune nummer én i Norge. Jobben som er gjort er et resultat av lagarbeid, og denne prisen deler jeg med mange andre. De skal ha en stor takk for innsatsen, sier han.

Springsteen på blokka

Haugseth er kjent som en propell som jobber på høygir for Stjørdal og de arrangementer han er involvert i. Selv om kommunen allerede er vertskap for et VM og Landsskytterstevnet, drømmer han om andre store arrangementer.

- Frigården kan brukes til både konserter og messer, sier han.

- Har du en drømmeartist som du håper å kan komme til Stjørdal?

- I september 2019 fyller Bruce Springsteen 70 år. Han er på blokka, sier en smilende Haugseth.