– Dette er kjærkomne penger som vil gjøre enklere å oppgradere de fem lekeplassene våre med nytt utstyr, sier Ståle Stavrum i Sveberg velforening. Han er både overrasket og glad for beskjeden om at kommunestyret på mandag vil sette av 200.000 kroner til de små lekeplassene i boligområdene rundt om i Malvik.

Flere småbarnsfamilier

– Lekeplassen her i Kindsethvegen har ligget brakk en tid, men er tatt i bruk igjen nå med flere småbarnsfamilier i boligområdet. Vi har planer om å kjøpe inn et klatrestativ, noe som totalt vil koste 70.000 kroner. Da vil det komme godt med å få et tilskudd fra kommunen, sier Stavrum, som møter politikerne sammen med sønnen Peder på ni måneder.

– Det er etter at regnskapet viste et overskudd på 41 millioner kroner i fjor at vi ser muligheten for å bidra til en oppgradering av lekeplassene som grendelag og velforeningene har ansvaret for å vedlikeholde. Det meste av fjorårets overskudd skal settes i disposisjonsfond. Men vi vil sette av 200.000 kroner som velforeningene kan søke om for prosjekter på lekeplassene. Hvert prosjekt kan søke om å få inntil 25.000 kroner, forklarer ordfører Ingrid Aune (Ap).

Møteplasser

– De mindre lekeplassene i boligområdene fungerer gjerne som flotte møteplasser for både barn og voksne. Det er viktig at disse holdes ved like og blir brukt. Nå er vi spente på hvor mange søknader som kommer inn. Kommunen kan selvsagt ikke fullfinansiere oppgradering av alle lekeplassene i hele kommunen, men vil bidra med litt penger, sier varaordfører Ole Herman Sveian (Sp) og medlem av formannskapet, Matz Ulstad (Ap).

– De større leke- og idrettsplassene har mulighet til å søke om og få tildelt spillemidler som tilskudd når det er behov for oppgraderinger. Noe disse mindre lekeplassene ikke har. Derfor mener vi det er riktig at kommunen bidrar for å gi velforeningene litt drahjelp til vedlikehold og fornying av utstyr, bord og benker, sier de tre politikerne som vil legge inn tilskuddet under kommunestyrets behandling mandag.