Skal kommunen flikke på den gamle svømmehallen, slik at den kan brukes i 20 år til – eller skal kommune koste på seg å bygge nytt?

Det er alternativene som politikerne i formannskap og kommunestyre skal ta stilling til i uken som kommer.

Rådmannen går inn for å bygge nytt. Det er Rune Larsen, formannskapsmedlem for Høyre, og Terje Stendahl fra svømmegruppa i i.l. Stjørdals-Blink glade for.

Andre behov

– Dagens hall er ganske enkelt ikke formålstjenlig. Den er for liten, den er for dårlig tilrettelagt for at flere grupper kan bruke den samtidig, og den har heller ikke universell utforming med tanke på funksjonshemmede brukere, sier Terje Stendahl, svømmegruppas prosjektleder for ny svømmehall.

–Behovet i dag er et helt annet enn for 40 år siden, da svømmehallen ble bygd, understreker han.

Mindre energi

Det blir ikke spesielt billig å sørge for at dagens svømmehall kan være «svømmedyktig» kanskje 20 år framover.

–Den har store skader i betongkonstruksjonen og betydelige setningsskader. Nødvendige utbedringer har en beregnet prislapp på 50 millioner kroner. En ny hall er grovt anslått beregnet til å koste rundt 150 millioner. Men med en ny hall kan man spare så mye på lavere energikostnader at det finansierer mye av prisen ved å bygge nytt, sier Rune Larsen.

Politisk enighet

Han tror ikke rådmannens forslag om å bygge ny svømmehall i stedet for å flikke på den gamle, er politisk kontroversielt. Han tror det er bred enighet om behovet.

–Men det kan bli diskusjon om rekkefølgen på store investeringer som kommunen står foran. Det er dette som vil avgjøre når en ny hall står ferdig, sier Rune Larsen.

Høyre-politikeren ser for seg at en ny svømmehall kan bygges over samme lest som Kimen.

Det vil si med et kommunalt AS som står for driften, og med plass for flere aktører innenfor helse, trening og velvære under samme tak.

Vil sette ned arbeidsgruppe

Dagens svømmehall må være i drift fram til en ny hall står ferdig. Derfor foreslår rådmann Anne Kathrine Slungård å bevilge 1,2 millioner kroner for å sikre trygg drift de nærmeste årene. Samtidig går hun inn for å utrede ny svømmehall og legge kostnadene inn i kommunens økonomiplan for årene 2018–2021. Hun vil også sette ned en arbeidsgruppe som i løpet av vinteren skal utrede hvor en ny svømmehall skal ligge og hva den skal inneholde.