Polet kan overta alkoholsalget på flyplassen

Vinmonopolet og Avinor har i flere måneder hatt samtaler som Polet mener vil kunne føre til en statlig overtagelse av taxfreehandelen med alkohol på norske flyplasser.

Dette skriver Aftenposten .

Vinmonopolet er optimistisk og tror at prosessen skal lede frem til at det skal overta for dagens aktør, Travel Retail Norway (TRN), når gjeldende konsesjon utløper i 2022. En avtale vil kun gjelde alkoholsalg. For de andre taxfreevarene vil det bli egne avtaler

Polets andel av det totale alkoholsalget er synkende, samtidig som omfanget av taxfree-salget har økt. Det har vært harde angrep på selve taxfree-ordningen, som blir kritisert for å øke alkoholforbruket og stimulere til økt reising.

– Vi er svært positive til å drive taxfree-slaget på Avinors flyplasser, sier adm.dir. i Vinmonopolet, Hilde Britt Mellbye til Aftenposten .

For Avinor er kontrakten livsviktig, fordi taxfree-inntektene er med på å holde driften i gang på 45 av landets flyplasser. Bare seks av disse går med overskudd, og bl.a. spritsalget gjør at et stort nett av flyplasser landet rundt kan holdes i drift uten statlig støtte, ifølge avisa.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Skal ha blitt ranet med kniv:

Politiet venter på DNA-svar fra Kripos

De to mistenkte erkjenner ikke forholdet.

Trønderdans på låven i Venna

Lørdag 5. august inviterer Mostadmark Skytterlag til tradisjonell låvefest med danseband.

Slik er de nye planene med gjestegården

Snart blir det liv igjen innenfor veggene i Meråker Gjestegård.

– Dette er noe jeg har drømt om lenge

Bård Knutsen fra Grønberg virkeliggjør drømmen om å gå Norge på langs.

Kjørte over midtrabatten og i feil kjøreretning

Observert av en politipatrulje i Stjørdal sentrum.