Torger Størseth

Torger Størseth

Full politisk enighet om solenergi

Rådmannen i Stjørdal må nå sjekke ut muligheten for å bygge solceller på så mange som mulig av kommunens skoletak, både eksisterende tak og nye.

Denne jobben var det full politiske enighet om i formannskapet torsdag i denne uke. Ikke bare må rådmannen sjekke ut de kommunale skoletakene med tanke på solenergiinstallasjoner, men også andre kommunale bygg.

Tenker sjøl

Det er Arbeiderpartiets Torger Størseth som løfter fram denne saken nå i sommersola. En miljøvennlig og kostnadseffektiv sak, ikke minst for en kommune med adskillige kvadratmeter med tak.

– Ja, sola er gratis, understreker Størseth.

Størseth nevner i sin argumentasjon for utnyttelse av solenergien, at storeAP-styrte byer som Bergen og Oslo, for tiden har stort fokus på sola som energikilde.

– Miljøpartiet de grønne (MDG) hadde foran siste kommunevalg også i Stjørdal på programmet sitt at det bør satses lokalt på solenergi?

– Ja, Arbeiderpartiet samarbeider med MDG i Oslo, det er jeg klar over. Nå er det slik at jeg også kan tenke sjø, og når jeg tar opp dette, så er det fordi vi i Arbeiderpartiet ser dette som en svært viktig sak for Stjørdal. Heldigvis ser vi at samtlige partier følger Arbeiderpartiet i denne saken.

– MDG hadde solenergi på programmet sitt foran siste kommunevalg i Stjørdal. Arbeiderpartiet hadde det ikke?

– Har diskutert med Tommy Reinås i MDG, og her sier han partiet skal være helt i front når det gjelder miljø og klimatiltak. Derfor støtter de forslaget vårt, for det går i retningen også Reinås vil. Nei, jeg må understreke, jeg er i stand til å tenke sjøl, sier Torger Størseth.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

- Nå må vi konsentrere oss om andre ting enn vindkraft

Ordføreren tar departementets vindkraft-nei til etterretning.

Lager håndballfest for 3.000

– Skal stjørdalingene oppleve håndballjentene må de raska på. Det er bare mellom 200 og 300 billetter igjen, sa Ove Grubba onsdag ettermiddag.

Malvik er favoritt i travstyret

Fem år med splid i travmiljøet om lokalisering av ny travbane avgjøres på søndag.

Byr på det beste av det beste fra NM i revy

Det blir garantert lystig stemning i Bruket når Kvitter-damene i oktober inviterer publikum på en helaften med revyperler fra Høylandet.

– Hvem kommer med det første bildet?

Det er mye tom veggplass mellom tv-skjermene på den nye sportsbaren i Stjørdal. Nå vil de gi stedet et mer sportspreg.